Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Bu posterdeki tüm Stephen King göndermelerini bulabilir misiniz?



Şahane
Toplam oy: 225

Son zamanlarda O (2017), Kara Kule (2017) ve Gerald's Game (2017) gibi sinema uyarlamaları sayesinde Stephen King uzun zamandır olmadığı kadar gündemde. Sıkı bir Stephen King hayranı olan Jordan Monsell, “King Country” adını verdiği bir görsel çalışmaya imza atarak, bu yeniden canlanan Stephen King ilgisini taçlandırmış.

Aşağıda dijital ortama taşınmış bir halini görebileceğiniz poster, Stephen King külliyatına 170’ten fazla gönderme içeriyor. Bu göndermelerden bir kısmı kolaylıkla kendini eleverirken, pek çoğu korku edebiyatı konusunda hayli yüksek bir seviye gerektiriyor! Kendinizi sınamadan durabilecek misiniz, görelim... (aşağıdaki cevap anahtarına gözünüz kaymasın!)

Yaklaşık 40x50 cm boyutlarındaki poster, California'daki Pasadena kentinde korku filmleri üzerine düzenlenen özel bir etkinlikte satışa sunuldu.

 

Monsell, bu hayli yoğun ve detaylı görselin üslubunu oluştururken Hieronymus Bosch ve Pieter Bruegel gibi usta ressamlardan esinlenmiş.


Tüm göndermeleri çözebilmek için sıkı bir Stephen King takipçisi olmak bile yeterli olmayabilir! Neyse ki Monsell görsel bir cevap anahtarı da hazırlamış.

 

 

 


 

Kaynak: Bookstr

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.