Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu



Toplam oy: 726

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu 20 Mart 2010 Cumartesi günü gerçekleşecek. "Temmuz İçin Yaralı Semah" adlı eseriyle 2009 Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olan Kemal Özer'in şiirinin ele alınacağı sempozyuma çok sayıda şair ve yazar katılacak.

Altın Portakal Şiir Ödülü'nü aldıktan kısa bir süre sonra Haziran ayında kaybettiğimiz Kemal Özer'i, sempozyumda eşi Gülşah Özer ve kızı Simge Özer Pınarbaşı temsil edecek. 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda bildiri sunacak şair ve yazarlar arasında Adnan Özyalçıner, Afşar Timuçin, Ali Galip, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Emirhan Oğuz, Fuat Çiftçi, Gökhan Demir, Hilmi Haşal, Mustafa Bayram Mısır, Mustafa Köz, Özgen Kılıçarslan, Sennur Sezer, Sezai Sarıoğlu, Tuncer Uçarol, Veysel Çolak, Zerrin Taşpınar, Zeynep Uzunbay gibi isimler yer alıyor.

Seçici Kurul

2010 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nü belirleyecek jüri üyeleri de belli oldu. Bu yılın ödül jürisi Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Orhan Koçak, Ahmet İnam ve Şeref Bilsel'den oluşuyor.

Sempozyumdan bir gün önce toplanacak 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2009 yılı içinde yayınlanmış şiir kitaplarından yola çıkarak 2010 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibini belirleyecek. Ödüle değer görülen şaire ödülü, sempozyum açış konuşmasının ardından Başkan Mustafa Akaydın tarafından sunulacak.

Etkinlikler

Antalya Kültür Sanat Vakfı, Dünya Şiir Günü'nü erken kutlayacak. Bu yılın sempozyum programı, şiirin daha geniş kesimlere ulaştırılması amacıyla Dünya Şiir Günü etkinlikleriyle birleştiriliyor. Altın Portakal Şiir Sempozyumu için Antalya'ya gelen şairler, 19 Mart günü Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Sanatçılar Derneği'ndeki söyleşilerde yer alacak; lise ve dengi çok sayıda okulda öğrencilerle buluşturulacak. Şiir etkinlikleri sergilerle desteklenecek. Antalya için yazılmış şiirlerin yer aldığı ve Altın Portakal Ödülü almış şairlerin şiirlerinden oluşan iki ayrı serginin açılışı, Antalya Kültür Merkezi fuayesinde aynı tarihlerde yapılacak.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.