Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

2. Kara Hafta İstanbul Festivali başlıyor



Toplam oy: 460

Pera Palace Hotel Jumeirah, geçtiğimiz yıl ünlü yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul Festivali’nin ikincisini bu yıl 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenliyor.

 

Bu yılın festival teması ise 1933 yılında İstanbul'a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah'ta konaklayan ve Türkiye'de geçen iki kitap yazan ünlü Belçikalı yazar Georges Simenon.

 

 

1-2-3 Aralık 2016 tarihlerinde düzenlenecek festivale Philip Kerr, Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Mari Jungstedt gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar, Suphi Varım gibi Türkiye'den önemli isimler ve Türkiye’nin ilk polisiye dergisi 221B de katılım gösterecek.

 

Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi isimlerin bulunduğu 2. Kara Hafta Festivali kapsamında “Semt Polisiyesi”, “Tarihi Romanlarda Polisiye”, “Kadın Polisiyeciler” gibi oturumlarda yazarlar ve okurları bir araya getirecek.


Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, Kara Hafta İstanbul Festivali kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında; “Geçtiğimiz yıl Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine gerçekleştirdiğimiz Kara Hafta İstanbul Festivali’nin 2.sini; 1933 yılında İstanbul'a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah'da konaklayan ve konusu Türkiye'de geçen 2 kitap yazan ünlü Belçikalı yazar Georges Simenon temasıyla gerçekleştiriyoruz. Festival boyunca polisiye tutkunları Ahmet Ümit, Philip Kerr, David Walton, Elçin Poyrazlar, Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Tibor Fischer gibi çok kıymetli polisiye yazarlarıyla bir araya gelme fırsatını bulacak. Kara Hafta Istanbul Festivali’nin uzun yıllar boyunca süreceğine ve önümüzdeki dönemde İstanbul’un en saygın uluslararası etkinliklerinden biri olacağına inanıyoruz. Bu festivalle birlikte hem İstanbul’a uluslararası düzeyde bir etkinlik kazandırıyor, hem de 125 yıldır otelimizde konaklamış Agatha Christie, Ernest Hemingway, Ian Flemming, Umberto Eco gibi değerli yazarları anmış oluyoruz,” dedi.
 
Festivalin Komite Başkanı yazar Ahmet Ümit ise “Şehir ve edebiyat arasındaki ilişkinin suçtan yola çıkarak bir dışavurumu olan Kara Hafta, dünyanın değişik yerlerinde yaşayan yazarları buluşturarak şehirlerin tanıtımına katkı sağlar,” dedi.
 
2.Kara Hafta İstanbul Festivali’nde tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek ve etkinliklere dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag’iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.

 

Ayrıntılı bilgi için: blackweekturkey.com

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.