Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Doris Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü satılıyor



Toplam oy: 466

Edebiyat alanındaki kariyeri 2007 yılında Nobel Edebiyat Ödülü ile taçlanan ve 2013 yılında hayatını kaybeden ünlü Britanyalı yazar Doris Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü madalyası satışa çıkıyor.

 

Lessing, 87 yaşında kazandığı Nobel Edebiyat Ödülü ile aynı zamanda bu ödülü kazanan en yaşlı yazar ünvanını da almıştı. Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü madalyası önümüzdeki cumartesi günü düzenlenecek bir müzayedede açık artırmaya sunulacak. Madalyanın 150.000 sterlinin üzerinde bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

 

 

 

(Fotoğraf: Matt Dunham/Associated Press)

Doris Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü madalyası, satışa çıkarılan ilk Nobel Edebiyat Ödülü madalyası değil üstelik. Geçtiğimiz yıl Andre Gide'in madalyası da Paris'te açık artırma yoluyla satılmış ve 300.000 euro karşılığında alıcı bulmuştu. Benzer bir biçimde, William Faulkner'ın Nobel Edebiyat Ödülü madalyası da 2013 yılında New York'ta açık artırmaya sunulmuş, fakat 500.000 ila 1 milyon dolar arasında alıcı bulması düşünülen madalya umulan ilgiyi görememiş ve satılamamıştı.

 

Madalyayı satışa çıkarmaya hazırlanan Christie’s Müzayede Evi'nden Sophie Hopkins, Doris Lessing'in bu ödülü kazanan az sayıdaki kadın yazardan biri olduğunun altını çiziyor ve beklenen fiyatın makul olduğunu belirtiyor. Nobel Edebiyat Ödülü verilen kadın yazar sayısı bugün itibariyle 14. Lessing ise bu ödülü kazanan 11. kadın yazardı. Nobel Edebiyat Ödülü kazanan ilk kadın yazar Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf 1909 yılında bu ödüle layık görülmüştü.

 

 


 

 

Kaynak: Guardian

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.