Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Fitzgerald'dan kızına "kafana takma" listesi


Gayet iyi
Toplam oy: 1491

Amerikalı yazar F. Scott Fitzgerald, 1933 yılında 11 yaşındaki kızı Scottie'ye yazdığı bir mektubu, önemsemesi ve kafasına takmaması gereken şeylerin listesi ile bitirmiş. Yazarın "F. Scott Fitzgerald: A Life in Letters" isimli kitapta yer verilen mektubunda kızına verdiği öğütler şöyle:

 

 

 

Önemsemen gereken şeyler:


Cesaretin

Titizliğin

Verimliliğin

At sürme yeteneğin




Kafana takmaman gereken şeyler:


İnsanların ne düşündüğüne aldırma

Oyuncak bebeklere kafanı takma

Geçmişi dert etme

Gelecek için kaygılanma

Büyümeyi kafana takma

Birinin seni geçmesini dert etme

Zafer kazanmaya kafanı takma

Senin hatan yüzünden değilse başarısızlığı da dert etme

Sivrisineklere aldırma

Sineklere aldırma

Genel olarak böceklere aldırma

Ebeveynlerini kafana takma

Oğlanları kafana takma

Hayal kırıklıklarını dert etme

Zevklere kafanı takma

Tatmin olmaya kafanı takma



Düşünmen gereken şeyler:

Neyi amaçlıyorum?

 

Çağdaşlarıma kıyasla şu konularda ne kadar iyiyim:

(a) İlim irfan

(b) İnsanları anlayabiliyor ve onlarla anlaşabiliyor muyum?

(c) Vücudumu bir enstrüman gibi kullanabiliyor muyum yoksa ihmal mi ediyorum?

 

Sonsuz sevgilere,

Babacığın

Yorumlar

Yorum Gönder


Cinsiyetçiik yapmış olmak istemem ama bunu erkek çocuğuna yazmış olsa yırtıp atardı bence.

34%
66%

ah yerim ben o yumuk yumuk elleri… çok beğenmiştir tabi deniz kızı olmak isteyen biri olarak kimbilir ne alemlere dalmıştır, ne hayaller kurmuştur…efenin balık sevgisini bilirsin… biz de onu zor toparladık her gördüğü yere yapışıp kalmıştı resmen.fotoğraflardaki renklere bayıldım.çok güzel görünüyorlar gitmiş olmama rağmen yine gidesim geldi.ellerine sağlık.

38%
62%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.