Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Frankfurt Kitap Fuarı başlıyor!


Zayıf
Toplam oy: 453

Tüm dünyadan yayıncıların odak noktasında yer alan ve en önemli kitap fuarları arasında sayılan Frankfurt Kitap Fuarı bu yıl 11-15 Kasım arasında gerçekleştiriliyor.

 

Geçtiğimiz yıl 3D baskı gibi yeni yayın teknolojilerine yoğunlaşan Frankfurt Kitap Fuarı bu yıl eski geleneklerine geri dönüyormuş gibi görünüyor. Yayıncıları bir araya getirmesinin yanı sıra, fuar bu yıl birçok önemli yazara da ev sahipliği yapacak. "Yazarı görmek, yazarı gerçek hayatta deneyimlemek gibi bir arzu var," diyor fuar sözcüsü Katja Böhne. "Kitaplar her zamankinden daha canlı," diyen Böhne sayısı gittikçe artan ve  okurların sevdikleri yazarlarla bir araya getiren etkinliklerin atmosferini de de pop müzik konserlerine benzetiyor.

 

1985 yılında kaleme aldığı Damızlık Kızın Öyküsü adlı romanı geçtiğimiz yıl televizyon ekranlarında bir kez daha hayat bulan Kanadalı yazar Margaret Atwood fuarın bu yılki en önemli konuklarından biri. Fuar kapsamında Margaret Atwood'a bir de "barış ödülü" sunulacak.

 

 

 

The Notebook adlı romanının başrollerini Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın paylaştığı bir sinema filmine dönüşmesiyle dünya çapında bir şöhrete kavuşan Nicholas Sparks ve Trendeki Kız romanıyla uzun bir süre çoksatanlar listesinin başından inmeyen Paula Hawkins de fuarın davetlileri arasında bulunuyor.

 

Geçtiğimiz günlerde birçok ülkede aynı anda yayınlanan ve yayınlanma sürecindeki büyük gizlilikle bir hayli konuşulan Başlangıç romanıyla dikkatleri yeniden üzerine çeken Dan Brown da fuarın önemli konuklarından biri.

 

 

 

Fuarın bu yılki konuk ülkesi ise Fransa. Bu vesile ile Fransızca yazan 180'den fazla yazarın Alman yayıncılara tanıtılması hedefleniyor. Bu kapsamda Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya başbakanı Angela Merkel fuarın açılış etkinliğinde bir araya gelecek.  Bu durumun iki ülke arasındaki ilişkileri de olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

 

Frankfurt Kitap Fuarı bu yıl önceki yıllara nazaran politikayı daha çok merkeze alacak ve basın-yayın özgürlüğüne dikkat çekecek. Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar da fuarın konuşmacıları arasında...

 

Dünyanın en büyük yayıncılık etkinliği olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın bu yıl 100'den fazla ülkeden 7000'den fazla katılımcıyı bir araya getirmesi bekleniyor.

 

 

 


 

 

 

Kaynak: The Guardian

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.