Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kadıköy Sahaf Günleri bu cumartesi başlıyor!


Şahane
Toplam oy: 277

Kadıköy 1. Sahaf Günleri 9 Haziran günü 14.00’da Kadıköy'deki "Sanatçılar Sokağı"nda kapılarını açıyor.

Kadıköy Belediyesi ve Beyoğlu Sahaflar Derneği işbirliği ile gerçekleşen Kadıköy Sahaf Günleri 17 Haziran’a kadar Kadıköy Bahariye’de, "Sanatçılar Sokağı" olarak da bilinen Ali Suavi Sokak’ta ziyaret edilebilecek.  

İstanbul’un farklı semtlerinden 42 sahafın katılacağı Kadıköy Sahaf Günleri 9 gün boyunca 10.00 – 22.00 saatleri arasında açık olacak. Sahaf günlerinde nadir bulunan kitap, dergi ve plaklar; eski belge, evrak ve haritalar; Osmanlıca kitap ve mecmua; imzalı, birinci baskı kitaplar ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar kitapseverlerle buluşacak.

 

 

 

Söyleşi ve sergiler


Etkinlik alanı aynı zamanda edebiyat, tarih, kültür söyleşilerine ve sergilere de ev sahipliği yapacak. ‘Osmanlı’dan Günümüze Kitapçı Etiketleri ve “Exlibris”ler’; ‘Nazım Hikmet 116 Yaşında: Kendi Eliyle İlk Baskı Kitapları’; ‘Ali Suavi ve Jön Türkler’ adlı 3 sergi etkinlik boyunca ziyaret edilebilecek.


Kadıköy Sahaf Günleri’nin söyleşi programı şöyle:

9 Haziran 2018 Cumartesi 

  • 12.00 Küçük Prens ile Felsefe ve Sanat Atölyesi Kaktüs Çocuk- Çağla Gülses

 

  • 15.00 Küçük Prens'in Dil Serüveni - Küçük Prens Müze Girişimi

 

  • 18.00 Gerisi Hikâye Korku Konuşmaları. Halk Anlatısından Edebiyata Korkunun Serüveni: Anonimlerden Poe, Shelley, King ve Lovecraft’a - Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy,- Galip Dursun


10 Haziran 2018 Pazar

  • 18.00 Cönkler, Yazmalar, Hikâyeler - E. Nedret İşli, Sabri Koz


11 Haziran 2018 Pazartesi


  • 18.00 İnsanların ve Cinlerin Ustası Mehmed Siyah Kalem -  Olgay Söyler

 

  • 19.00 Muzip Masal Cini ile Masallara Yolculuk - Ersin Şen


12 Haziran 2018 Salı                      

  • 18.00 Biriktirici mi Koleksiyoner mi? Kitabın farklı ellerdeki  macerası -Talat Öncü,Osman Tan Erkır


13 Haziran 2018 Çarşamba

  • 18.00 Nâzım’dan Eksik Kalanlar - Sinan Şanlıer


14 Haziran 2018 Perşembe

  • 12.00 Küçük Prens ile Felsefe ve Sanat Atölyesi –  Kaktüs Çocuk - Çağla Gülses


15 Haziran 2018 Cuma                  

  • 18.00 Sahaflar ve Sahaflık Tarihi - Ömer Türkoğlu, Lütfü


16 Haziran 2018 Cumartesi

  • 18.00 İki “Uzak” Yakın Yazar:  James Joyce ve Oğuz Atay - Fuat Sevimay


17 Haziran 2018 Pazar                  

  • 18.00 Şiir Hikâyeleri - Haluk Oral

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.