Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kara Hafta başlıyor!



Toplam oy: 1033

Polisiye tutkunlarını bir araya getiren Kara Hafta İstanbul Festivali, bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu yılki teması ise, efsanevi MI6 ajanı James Bond karakterinin yaratıcısı Ian Fleming.

 

Pera Palace Hotel Jumeirah’ta düzenlenecek festivale Anthony Horowitz, Charlie Higson, Shari Lapena, Jeffrey Moore, Vasillis Danellis, Cengiz Abdullayev gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra Türkiye'den de Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Rıza Kıraç gibi önemli isimler ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği katılacak.

 

 

 

Festivalin ayrıntılı programı ise şöyle:

 

17 Kasım - 15:00
POLİSİYE VE GAZETECİLİK

Cüneyt Ülsever , Haluk Şahin - Moderatör: Adnan Özer


17 Kasım - 16:00
FANTASTİK VE POLİSİYE

Alper Canıgüz , Jeffrey Moore - Moderatör: Nazlı Berivan Ak


17 Kasım - 17:00
CASUSLAR VE CASUSİYE

Cenk Çalışır, Ercan Akbay, Hesna Onbaşı, Sibel Köklü
Moderatörler: Algan Sezginturedi, Elçin Poyrazlar (Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği’nin Katkılarıyla)


17 Kasım - 18:15
JAMES BOND KOLEKSİYONU

Ömer Atakan


17 Kasım - 18:30
JAMES BOND: ROMANDAN SİNEMAYA

​Anthony Horowitz, Charlie Higson, Karen Robinson Moderatör: Sevin Okyay


17 Kasım - 20:00
JAMES BOND: RUSYA'DAN SEVGİLERLE



18 Kasım - 15:00
CİNAYETİN GİZEMİ

Ayşe Erbulak, Nuray Atacık, Shari Lapena – Moderatör: Cem Erciyes


18 Kasım - 16:15
YENİ POLİSİYELER

Ayfer Kafkas, Rıza Kıraç, Yonca Eldener – Moderatör: Faruk Şüyün

 

18 Kasım - 17:30
KOMŞUNUN POLİSİYESİ

Cengiz Abdüllayev, Vasillis Danellis - Moderatör: Ceyhan Usanmaz


18 Kasım - 19:00
AHMET ÜMİT YENİ ROMANINI ANLATIYOR

Ahmet Ümit

 

Tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz gerçekleşeceği festivale dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag’iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.

 

Festival ile ilgili bilgilere  www.blackweekturkey.com adresinden ulaşmak mümkün.

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.