Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kitap kurdu barlar



Toplam oy: 1280

Bar mı arıyorsunuz? Yoksa bir kitapçıda sakince oturup kafa dinlemek mi istersiniz? Size bu ikisini aynı anda yapabileceğinizi söylesek? Türkiye devleti, alkollü içecekler konusunda gün geçtikçe muhafazakarlaşıyor, evet. Ekonomi ise kitapçılara pek nazik davranmıyor. Fakat yine de bar-kitapçılar pek ütopik değil. Hatta İstanbul'da da raftan bir kitap seçip, soğuk biranızı yudumlarken, kitabınızı okuyabileceğiniz iki yer mevcut. Türkiye'deki bu iki kitapçı ile ABD, İngiltere ve Avustralya'daki benzerlerini sizler için buluşturduk:

 

 

White Horse Trading Co., Seattle, Washington: White Horse Trading Co., kaderin bir cilvesi olarak kötü ünüyle nam salmış Pike Place Market'in hemen yanındaki Post Alley'de gizlenmiş bir dükkan. Seattle şehir merkezinde görülmesi gereken yerlere yürüme mesafesinde. Sadece bir blok ötesinde yer alan, önünden sırası eksik olmayan dünyanın ilk Starbucks'ına göre daha az turistik olduğu kesin. Hem gizli kalmış konumundan hem de dekorundan dolayı geçmişi anımsatan bir kaliteye sahip.

 

 

BookBar, Denver, Colorado: Kitap seçimleri, hareketli içki muslukları ve Colorado bira şişe koleksiyonları kadar mükemmel. Aynı zamanda büyük bir şarap listesine sahipler. Yemeklerin çoğu edebiyat efsanelerinden yola çıkarak isimlendirilmiş. Çalışanların arkadaş canlılığı ve kibarlığı şaşırtıcı derecede memnuniyet verici. Kitaplardan yapılma masaları da son derece güzel.

 

 

Books & Brews, Indianapolis, Indiana: Bu yepyeni edebi pub, listemizdeki başka bir bar-kitapçı olan The Spotty Dog Books & Ale'den etkilenmiş. Sahibi Jason Wuerfel, bir kitapçı açmak için heveslenmenin yanı sıra bağımsız kitapçıların karşılaştığı ekonomik zorlukların da farkındaymış. Bu riske cevabı ne mi olmuş? Uzun soluklu bir çoksatan ile biranın dengelenmesi. Daha da havalı olmak için bütün biralar yerinde üretilmekte. Gerçek bir bira-kitapçısı.

 

 

Elements: Books Coffee Beer, Biddeford, Maine: Gördüğünüz en havalı tabelaya sahip olabilir. Yerel ve bölgesel biralardan hem fıçıda hem de şişede olmak üzere birçok çeşit sunuyorlar. Aynı zamanda şarapları, kahveleri ve şarküteri ve peynir seçmeleri var. (Ve tabiki de kitapları). Elements size yolculuğa çıkma isteği verecek!

 


The Spotty Dog Books & Ale, Hudson, New York: Tarihi bir anıt haline gelmiş bir itfaiyenin yeniden düzenlenmesi sonucu ortaya çıkmış. Yerel bira ve şarap seçimlerinden dolayı kendileriyle gurur duyuyorlar. Aynı zamanda sanat malzemeleri de satıyorlar. Bu da The Spotty Dog'u herkes için bir şeylere sahip özel bir salon yapıyor. Canlı müzik yaptıklarını da unutmamak gerek. The Spotty Dog'un toplum için vazgeçilmez olduğu çok bariz.

 

 

Kelepir Cafe Bar, Şişli, İstanbul: Bir Foursquare kullanıcısı şöyle tarif ediyor bu mekanı: "Sadece bir şeyler içip, sohbet edip çıkayım diyor insan ama o sırada okudugu bir kitap yoksa utanası geliyor bir yandan. Kitap bar."

 

 

Tezgah Kitapevi Cafe Bar, Beyoğlu, İstanbul: Bir Foursquare kullanıcısı burayı, "Müzik, kitap ve huzur" diye özetliyor. Bir diğeri ise şöyle diyor: "Arkadaşınızla, sevgilinizle sohbet ederken, ister biranızı ister kahvenizi keyifle içebileceğiniz, kitap kokusu dolu nezih bir mekan."

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.