Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

ORHAN VELİ KANIK GEMLİK'E DOĞRU ŞİİR ÖDÜLÜ Genç şairleri bekliyor



Toplam oy: 835

Gemlik'in tanıtımında büyük katkısı olan, şiire Gemlik'i, Gemlik'e şiiri yakıştıran büyük usta Orhan Veli Kanık'a vefa borcunu ödemek ve anısını yaşatmak için adına Gemlik Belediyesi öncülüğünde bir şiir yarışması düzenlendi.
Genç şairlerin katılımının beklendiği yarışma ile ilgili açıklama şöyle;

1- Ödülün amacı: Orhan Veli Kanık Şiir Ödülü, şiir alanında biçim ve biçem olarak farklılık yaratan genç şairlerin çalışmalarını desteklemek, yüreklendirmek ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla verilir.

2- Kimler katılabilir: Yarışmaya 31 Mart 1975 ve sonrası doğan şairler, 1 Mart 2009 - 1 Mart 2010 tarihleri arasında yayımlanan şiir kitapları ile basılmamış, ancak kitap bütünlüğü taşıyan dosyaları ile katılabilir.

3- Katılım tarihi: Yarışmaya katılım 1 Ocak 2010'da başlar, son katılım tarihi 1 Mart 2010 ' dur. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

4- Seçiciler kurulu: (abece'sel dizilim)

Ataol BEHRAMOĞLU
Şeref BİLSEL
Veysel ÇOLAK
Fikret ÇOLAKOĞLU (Gemlik Belediyesi'ni adına)
Emre GÜMÜŞDOĞAN
Ayten MUTLU
İhsan ÜREN'den oluşmaktadır.

5- Sonucun açıklanması: Birinci olan yapıt ve yazarı 31 Mart 2010 ' da kamuoyuna açıklanır.

6- Ödül töreni: Birinci olan yapıtın sahibine ödülü, Gemlik Zeytin Dalı Edebiyat Günleri (10-11-12 Nisan 2009) içerisinde düzenlenecek törenle verilir.

7- Ödül tutarı: Ödül tutarı 3.000 TL'dir. Sadece 1. gelen yapıta verilir.

8- Yarışmayı düzenleyen kurum: Yarışmayı Gemlik Belediyesi düzenlemekte, Yazarlar Sendikası Bursa Temsilciliği, Türkiye Edebiyatçılar Derneği Bursa Temsilciliği, BUYAZ Bursa Yazın ve Sanat Derneği yarışmanın danışmanlığını üstlenmektedir.

9- Yarışma sekreterliği: Yarışma sekreterliğini Fikret ÇOLAKOĞLU (Gemlik Belediyesi Milli Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu Başkanı) Necdet ERSOY (Gemlik Belediyesi Milli Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu Üyesi) Emre GÜMÜŞDOĞAN yürütür.

10- Adres: Yarışmaya katılmak için, şairin adı, açık adresi ve kısa yaşam öyküsüyle birlikte 7 adet kitap ya da 7 kopya dosyasını Fikret Çolakoğlu,Gemlik Belediyesi Milli Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu Başkanı 16600 GEMLİK adresine gönderilecektir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.