Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Palahniuk'un Çarpışma Partisi de sinemaya uyarlanıyor



Toplam oy: 641

Türkiye'de Ayrıntı Yayınları tarafından 2010'da yayınlanan Çarpışma Partisi'ni, James Franco sinemaya uyarlıyor.

 

Bundan önce Fight Club ve Choke adlı kitapları sinemaya uyarlanan Chuck Palahniuk'un filmi çekilecek üçüncü romanı olan Çarpışma Partisi, Buster Casey isimli bir seri katili konu ediyor. Lise yıllarında yaşadığı kasabayı terk edip, Çarpışma Partisi isimli ekibin lideri olacağı büyük şehre göç eden Casey'nin hayatını konu eden roman, diğer Palahniuk romanlarında olduğu gibi yer yer okuyucusunu zorluyordu.

 

James Franco'nun söz konusu romanı filme uyarlamasıyla ilgili konuşan Palahniuk, "Brad Pitt, Edward Norton ve Sam Rockwell gibi oyuncularla çalıştıktan sonra, James Franco kadar heyecan verici bir aktör daha düşünemiyorum," dedi. Romanın film haklarını satın alan Franco'nun filmde hem yönetmen hem oyuncu olarak yer alması bekleniyor.

 

Daha önce William Faulkner'in Döşeğimde Ölürken adlı kitabını sinemaya uyarlayan ve kitabın kapağında yer alarak kimilerini kızdıran Franco, yazarın Ses ve Öfke adlı romanını da sinemaya uyarlıyor. Diğer "edebi" projesi ise Bukowski biyografisi. James Franco'nun edebiyata olan ilgisini buradan detaylı okuyabilirsiniz.

 

Öte yandan Franco'nun kaleme aldığı Hollywood Dreaming: Stories, Pictures, and Poems de 23 Eylül'de piyasaya çıkıyor. Kitap haziran ayında bir öyküde Lindsay Lohan'ın yer alması sebebiyle gündeme gelmişti.

 

 


 

 

Kaynak: bantmag.

 

 


 

 

>>> James Franco'dan ne istiyoruz?

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.