Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Patti Smith'in en sevdiği kitaplar



Toplam oy: 746

Müzisyen, şair ve yazar Patti Smith küçük bir kızken hayalgücünün ihtiyaç duyduğu özgürlüğü kelimelerin dünyasında buluyordu. Çoluk Çocuk'ta o günleri, "Kitaplar tarafından büyülenmiştim, hepsini okumak için büyük bir açlık duyuyordum ve okuduğum kitaplar içimde yenilerine ilişkin arzular doğuruyordu" ifadeleriyle anlatıyordu. Louisa May Alcott'un Küçük Kadınlar'ındaki Jo, onun ilk rol modeliydi. Derken Charles Baudelaire'i ve ardından nasıl bir şair ve müzisyen olacağı konusunda ona ilham veren Arthur Rimbaud ile tanıştı.

 

Hayatı boyunca kendisini hep bir kitap kurdu olarak niteleyen Patti Smith'in en sevdiği kitaplara bir göz atalım öyleyse...

 

 

Usta ile Margarita, Mihail Bulgakov

Doğu Yolculuğu, Hermann Hesse

Boncuk Oyunu, Herman Hesse

Karanlığın Kalbi, Joseph Conrad

Moby Dick, Herman Melville

Billy Budo, Herman Melville

Masumiyet Şarkıları, William Blake

Vahşi Oğlanlar, William Burroughs

Uluma, Allen Ginsberg

Cehennemde Bir Mevsim, Arthur Rimbaud

Illuminations, Arthur Rimbaud

Wittgenstein'ın Maşası, David Edmonds ve John Eidinow

Villette Geçmişin Gölgesinde, Charlotte Bronte

Coriolanus, William Shakespeare

Mutlu Prens, Oscar Wilde

Esirgeyen Gökyüzü, Paul Bowles

Yanardağın Altında, Malcolm Lowry

Ölü Canlar, Gogol

Huzursuzluğun Kitabı, Fernando Pessoa

Vergilius'un Ölümü, Hermann Broch

Yükseltin Tavan Kirişini Ustalar by J.D. Salinger

Franny ve Zooey, J.D. Salinger

Kızıl Damga, Nathaniel Hawthorne

Kayıp Zamanın İzinde, Marcel Proust

Mutlu Ölüm, Albert Camus

İlk Adam, Albert Camus

Dalgalar, Virginia Woolf

Big Sur, Jack Kerouac

H.P. Lovecraft'ın yazdığı her şey

W.G. Sebald'ın yazdığı her şey

Hırsızın Günlüğü, Jean Genet

Walter Benjamin'in yazdığı her şey

Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru, Heinrich Böll

Buz, Anna Kavan

Nadja, André Breton

 

 


 

 

* Kaynak: Open Culture

 

GG

 


 

>>> Patti Smith'in yeni kitabı ekim ayında raflarda

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.