Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Shakespeare yaşıyor: Dört şehir, dört film



Toplam oy: 715

British Council, ölümünün 400. yılında Shakespeare’i etkinliklerle anmaya devam ediyor. Daha evvel Shakespeare’i konu edinen bir kısa film yarışması düzenlediğini duyurduğumuz Biritish Council, şimdi de Başka Sinema işbirliğiyle Shakespeare filmlerini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. "Shakespeare Yaşıyor" başlıklı etkinlik serisi kapsamında 8 Eylül’den itibaren İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Antalya’da film gösterimleri düzenlenecek.

 

 

Dört filmden oluşacak seride Kenneth Branagh'ın yönettiği ve başrolünde oynadığı, Emma Thompson, Keanu Reeves gibi yıldız kadrosuyla öne çıkan 1993 yapımı Much ado About Nothing / Kuru Gürültü; Ian McKellen'ın III. Richard'a hayat verdiği Richard Loncraine'in 1995 yapımı uyarlaması III. Richard; Michael Fassbender'in Shakespeare'in ölümsüz karakterine yeni bir yorum kattığı 2015'in en çok ses getiren yapımlarından Macbeth; Manchester Royal Exchange Tiyatrosu'ndaki büyük ses getiren ve kapalı gişe oynayan National Theatre Live serisinden, Maxine Peake'in benzersiz bir performans sergilediği Hamlet filmi de programda yer alacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.