Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Toplumsal cinsiyet ve edebiyat sohbetlerinin üçüncüsü başlıyor



Toplam oy: 739
Son kayıt tarihi 15 Ekim 2014 olarak belirlendi. Kontenjan sınırlı.

Sabancı Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat sohbetlerinin üçüncüsünü bu yıl gerçekleştiriyor.  Seminerler “Edebiyatta Toplumsal Cinsiyet”, “Türkiyeli Kadın Edebiyatçılar” ve  “Edebiyatta Queer” başlıklarıyla üç bölüm halinde düzenlendi. “Edebiyatta Toplumsal Cinsiyet” başlıklı ilk bölümde erkek ve kadın yazarların yapıtlarında toplumsal cinsiyetin nasıl konumlandığı incelenecek. “Türkiyeli Kadın Edebiyatçılar” başlığını taşıyan ikinci bölümde Türkiyeli kadın şair ve yazarların yapıtlarında toplumsal cinsiyet rollerinin nasıl kurgulandığı irdelenecek, “Edebiyatta Kuir” başlıklı üçüncü bölümümüzde ise kadın ve erkek edebiyatçıların eserlerindeki “kuir” alt-metinlerine odaklanılacak. Bu derslerde farklı coğrafyalara, dönemlere ve dillere ait edebiyatçıların eserleri, bu eserlerde kurgulanan kadınlık ve erkeklik hallerine odaklanarak toplumsal cinsiyet merceğinden okunmaya çalışılıyor. Son kayıt tarihi 15 Ekim 2014 olarak belirlendi. Kontenjan sınırlı.

 

 

 

Yer: Sabancı Üniversitesi Minerva Palas

Saat: 10.00-13.00

Kayıt İçin: genderforum@sabanciuniv.edu adresine mail atabilir ya da 0216 4839000 telefonundan bize ulaşabilirsiniz.

Ücretler:

Edebiyatta Toplumsal Cinsiyet (3 Hafta)

Öğrenci/ Öğretmen/ SU Mensubu: 120 TL

Yetişkin:200 TL

 Türkiyeli Kadın Edebiyatçılar (4 Hafta)

Öğrenci/ Öğretmen/ SU Mensubu: 150 TL

Yetişkin:240 TL

Edebiyatta Kuir (4 Hafta)

Öğrenci/ Öğretmen/ SU Mensubu: 150 TL

Yetişkin:240 TL

 

Önemli Not: Tüm eğitimlere (11 hafta) kayıt olmak isteyenler için ücretler değişiyor.

Öğrenci/ Öğretmen/SU Mensubu: 350 TL

Yetişkin: 550 TL

 

Edebiyatta Toplumsal Cinsiyet

I. Hafta: (18 Ekim Cumartesi) Deniz Tarba Ceylan: Euripides, Medea

II. Hafta: (25 Ekim Cumartesi) Özlem Öğüt: Margaret Atwood, Damızlık Kızın Öyküsü

III. Hafta: (1 Kasım Cumartesi) Rûken Alp: İkinci Yeni Şiirinde Toplumsal Cinsiyet

 

Türkiyeli Kadın Edebiyatçılar

IV. Hafta: (8 Kasım Cumartesi) Reyhan Tutumlu: Sevgi Soysal, Yürümek

V. Hafta: (15 Kasım Cumartesi) Rûken Alp: Gülten Akın, Lâle Müldür ve Nilgün Marmara Şiirleri

VI. Hafta: (22 Kasım Cumartesi) Hülya Adak: Halide Edib, Hindistan’a Dair

VII. Hafta: (29 Kasım Cumartesi) Sibel Irzık: Latife Tekin, Sevgili Arsız Ölüm

 

Edebiyatta Kuir

VIII. Hafta: (6 Aralık Cumartesi) Sibel Irzık: Virginia Woolf, Orlando

IX. Hafta: (13 Aralık Cumartesi) Deniz Tarba Ceylan: Shakespeare, 12. Gece

X. Hafta: (20 Aralık Cumartesi) Hülya Adak: Pierre Loti, Aziyade

XI. Hafta: (27 Aralık Cumartesi) Başak Demirhan: Perihan Mağden, Ali ile Ramazan

 

EB

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.