Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Yazarlarla kitap turları



Toplam oy: 581

Prontotour, edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Gülşah Elikbank ve Tuna Kiremitçi ile birlikte kitap turları düzenleyeceğini duyurdu.


Kitap turlarının ilki, 14 Ağustos’ta Gülşah Elikbank’ın Yalancılar ve Sevgililer romanıyla başlıyor. Romanın hikayesi gibi bu tura katılan gezginler de, Drakula’nın peşinde Romanya’nın Bükreş, Braşov, Bran ve Sinia şehirlerini gezecekler. Diğer bir deyişle Transilvanya’nın sokaklarında Vlad Tepeş’in izini sürecekler. Aynı zamanda proje koordinatörü de olan Gülşah Elikbank, söz konusu kitap turlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu projeyle klasik seyahat algısını farklı bir boyuta taşıyoruz. Her iyi okuyucu, kitabı okurken yazarla birlikte hikayenin içerisinde bir yolculuğa çıkar. Biz de Prontotour ile birlikte bu yolculuğu gerçeğe dönüştürüyoruz.” Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, “Çok gezen mi çok okuyan mı” sorusuna, “hem okuyan hem gezen” cevabını verdikleri için bu kitap turlarını başlattıklarını söylüyor...

 

Projenin ikinci ayağını da, Yekta Kopan ile birlikte Kafka’nın izinde Prag turu oluşturuyor. 22-25 Eylül’de yapılması planlanan bu turun ardından, 6 Ekim’de Ayşe Kulin’in Sevdalinka romanı çerçevesinde Bosna Hersek turu gerçekleştirilecek. Proje çerçevesinde son tur da, kasım ayı içerisinde Tuna Kiremitçi ile birlikte Selanik ziyareti. Turlarla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.prontotour.com adresini ziyaret edebilirler.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.