Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Gönül Koca

 

2007’de İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturgi bölümünden mezun oldu. O arada Radikal gazetesi Kültür Sanat bölümünde telifli muhabir olarak çalışmaya başladı. Ardından Radikal gazetesinin Pazar eki Radikal İki’de hem muhabirlik hem de hafta sonu eki Radikal Üç’ün editörlüğünü yaptı. Şu sıralar herhangi bir kuruma bağlı olmamakla birlikte çeşitli gazete, dergi ve internet sitelerine yazılar yazmakta.

Tüm Yazıları

62 yıldır yayıncılık sektörünün en büyük buluşma noktası olan Frankfurt Kitap Fuarı dün başladı. Paneller, okumalar, söyleşiler, sergiler gibi zengin bir programla 10 Ekim’de sona erecek fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ülkeden yazar ve yayıncılar katılacak.

İstanbul’da sonbaharın vazgeçilmezleri arasına giren İstanbul Kitap Fuarı, bol konukları, yenilikleri ve yüzlerce etkinliğiyle cumartesi günü başlıyor. Bu yıl 29’uncusu düzenlenen fuar, 7 Kasım’a kadar yerli yabancı birçok yazar, çizer, şair, yayıncı ve kitapseverleri ağırlıyor.

Türkiye tiyatro sahneleri de, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi edebiyat uyarlamalarını izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Bu sezon izleyici karşısına çıkan ve geçtiğimiz yıllardan devam eden edebiyat uyarlamalarının sayısı bir elin parmaklarının geçmese bile yerli, yabancı yazarlardan çağdaş ve klasik metinleri, gerek ödenekli gerekse özel tiyatro sahnelerinde görmek mümkün.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.