Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Murat Emir Eren

1982 İstanbul, Üsküdar doğumlu. 2000 yılında sinemahaber.com internet sitesinde ilk yazıları yayınlanmaya başladı. 2002 yılından itibaren Vatan Gazetesi’nde TV Editörlüğü yaptı ve gazetenin Pazar Eki için sinema ile ilgili özel dosyalar yazdı. Bu gazetede kimi yönetmen ve oyuncularla yaptığı röportajlar yayınlandı. 2004-2006 yılları arasında Vatan Dergi Grubu’nun Haftalık dergisinde sinema yazıları yazdı, sinema ile ilgili röportajları yayınlandı, özel dosyalar hazırladı. Bu dönemde Boxer, beyazperde.com, Ekşi gibi yayınlarda da çalıştı. 2003 yılından beri yazılarıyla yer aldığı Sinema dergisindeyse, 2006-2009 yılları arasında Editör sıfatıyla aktif olarak çalıştı. Ayrıca 2009 yılında Ada: Zombilerin Düğünü adlı bir sinema filmini Talip Ertürk ile birlikte yazıp yönetti. Film tüm Türkiye’de gösterime girdi. Bir süre haberturk.com internet sitesinde kültür sanat şefliği yaptı. 2010-2012 yılları arasında Cine 5’te yayınlanan CineSinema adlı programın daimi yorumculuğunu ve danışmanlığını yaptı. Şu anda Aktüel, Sinema ve Touch İstanbul adlı dergilerde yazıları yayınlanıyor. Sabah Gazetesi ve Sabah.com.tr internet sitesinde görev alıyor. Ayrıca Sabah Gazetesi’nin Haftasonu ekleri için de sinema yazıları yazıyor ve çeşitli senaryo çalışmalarıyla ilgileniyor.


Tüm Yazıları

Scott Fitzgerald’ın, asla sadece bir çoksatar olmayan ve toplumsal bir külte dönüşmüş olduğunu gönül rahatlığıyla iddia edebileceğimiz romanı Muhteşem Gatsbynin aç

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.