Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Osman Ulagay

Liseyi Robert Kolej'de tamamladı, ardından ekonomi ve siyasal bilim dallarında yükseköğrenim gördü. Gazeteciliğe İngiltere'de bulunduğu yıllarda Cumhuriyet gazetesine gönderdiği İngiltere Mektupları'yla başladı. Cumhuriyet gazetesinde ekonomi editörlüğü ve köşe yazarlığı yaptı. 1981'den itibaren Türkiye'de ekonomi gazeteciliğinin gelişme sürecine katkıda bulundu. Cumhuriyet'teki 10 yılı Sabah ve Milliyet gazetelerindeki yazarlık dönemi izledi. Ulagay halen Milliyet gazetesinde ekonomi yazılarına devam ediyor. "2001 Krizi ve Küreselleşme Korkusu" kitabıyla Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü'nü aldı. Küreselleşme ve ekonomi üzerine birçok eseri bulunmaktadır.

 

Tüm Yazıları

Kapitalizmin küresel bir sisteme dönüşme eğilimini Batılı iki düşünür, Karl Marx ve Friedrich Engels, 1848’de yazdıkları Komünist Manifesto’da ortaya koymuştu. Son çeyrek yüzyıla damgasını vuran küreselleşme sürecini de, küresel boyutta iş yapmaya odaklanan Batılı şirketler tetikledi.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.