Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Ertan Yılmaz

1 Ocak 1986 Samsun doğumlu. Ortaöğrenimini İzmir Karşıyaka Lisesi’nde tamamladı. A.Ü.A.Ö.F.’nin Sosyal Bilimler ve Kamu Yönetimi gibi bölümlerinde okuyup eğitimini yarıda bıraktı. 2002’den bu yana Kül, Dize, Edebiyat ve Eleştiri, Agora, Mortaka, Ünlem, Eski, kitap-lık, Kaçak Yayın, Bireylikler, Patika, Yom Sanat ve Varlık dergilerinde şiirler, düzyazılar yayımladı ve çeşitli şiir yıllıklarına alındı. 2002- 2005 yılları arasında Şarapya adlı fanzini 12 sayı yayımladı.  2004 Homeros Şiir Ödülü ve 2004 Cemal Süreya Şiir Ödülü’nde yayımlanmamış kitap dosyalarıyla birinciliği paylaştı. Gene aynı yıl düzenlenen Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü’nde kitap dosyasıyla Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.

2005’te Asya ve Söyle adlı şiir kitapları Yom Yayınları’ndan, 2007 yılında İyiyim adlı şiir ve mektup kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. 2007’den bu yana reklam sektöründe çalışan Yılmaz, doğduğu yer Samsun’da on bir, büyüdüğü kent İzmir’de on iki yıl yaşadıktan sonra 2009 yılının son aylarından bu yana İstanbul’da yaşıyor.

Tüm Yazıları

İnsanın doğum ve ölüm arasında geçen sürecine eğer üretim ilişkileri dâhilinde ‘yaşamak’ deniliyorsa, bazı insanların yaşadıklarıyla geride bıraktığı şeylerle tarihte bir yer ediniyor olması da oldukça anlaşılır. Elbette bunun tarihsel diyalektik oluşturacağı da bir kesin.

“Rüyaların tarihi hâlâ yazılmayı bekliyor [...]. Walter Benjamin (*)

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.