Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

2017'de ekrana gelecek edebiyat uyarlamaları




Toplam oy: 586

Televizyon ekranları 2017'de de edebiyattan beslenmeyi sürdürüyor, 2017 yılı birçok yeni edebiyat uyarlaması diziye sahne olmaya hazırlanıyor. İşte 2017'de ekrana çıkmaya hazırlanan edebiyat uyarlaması televizyon dizileri:

 

 

1. A Series of Unfortunate Events / Talihsiz Serüvenler


Talihsiz Serüvenler daha evvel sinemaya da uyarlanmış ve Kont Olaf rolünde Jim Carrey'yi yıldızlaştırmıştı. A Series of Unfortunate Events bu kez Neflix yapımı bir dizi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor, Kont Olaf rolünde ise How I Met Your Mother'dan tanıdığımız Neil Patrick Harris var. Dizinin ilk bölümü 13 Ocak'ta yayınlanıyor.

 

 

 

2. Legion


Legion Marvel evreninin televizyona açılan en son penceresi olmaya hazırlanıyor. Legion aynı zamanda Marvel evreninin en egsantrik karakterlerinden biri: Profesör Charles Xavier ve Gabrielle Heller'ın mutant oğlu. Üstelik çeşitli ruhsal rahatsızlıklardan mustarip. Legion'un dümeninde Fargo'nun da yaratıcısı olan Noah Hawley var. Legion'un ilk bölümü 8 Şubat'ta FX'te yayımlanacak.

 

 

 

3. Big Little Lies

 

Liane Moriarty'nin kaleminden çıkan Big Little Lies kadın arkadaşlığı, aldatma, zorbalık ve cinayeti bir potada eritiyor. Televizyon uyarlaması David E. Kelley'ye emanet olan yapımın başrollerinde de Reese Witherspoon, Nicole Kidman ve Shailene Woodley gibi ünlü isimler var. Dizinin ilk bölümü 19 Şubat'ta yayınlanacak.

 

 

 

4. The Handmaid's Tale

 

Margaret Atwood'un Damızlık Kızın Hikayesi adlı kitabından uyarlanan yapım son yılların en çok merak yaratan projelerinden biri. Başrolünde Mad Men'den de tanıdığımız Elisabeth Moss'un yer aldığı yapım geçtiğimiz günlerde kadrosuna Alexis Bledel'ı da kattı. The Handmaid's Tale 26 Nisan'da Hulu üzerinden yayına başlayacak.

 

 

 

5. Midnight, Texas

 

True Blood'ın sona ermesiyle oluşan vampir dizisi açığını Midnight, Texas doldurmaya hazırlanıyor. Midnight, Texas da tıpkı True Blood gibi Charlaine Harris'in kitabından uyarlanıyor. Gerçeküstü varlıkların cirit attığı bu yeni uyarlamanın 30 Nisan'da yayınlanacak.

 

 

 

6. American Gods


Neil Gaiman'ın  en meşhur kitaplarından biri Amerikan Tanrıları. Kitabın ilk baskısını yaptığı 2001 yılından bu yana uyarlamalara konu olacağı söylentisi dilden dile dolanıyordu ama bu yıla kadar kesinleşen bir durum söz konusu olmamıştı. Neil Gaiman ikna edilmiş olacak ki Bryan Fuller ve Michael Green American Gods'ın televizyona uyarlanması için kolları sıvamış. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemekle birlikte 2017'nin ilk yarısında yayımlanması bekleniyor.

 

 

 

7. Sharp Objects / Keskin Şeyler


Gillian Flynn eserlerinin başka türlere adapte edilmesine alışmış bir yazar. Özellikle David Fincher tarafından sinemaya adapte edilen Kayıp Kız oldukça ses getirmişti. Yazarın Keskin Şeyler kitabının uyarlamasındaysa Amy Adams yer alıyor ve ünlü oyuncu ikinci sınıf bir gazetede çalışırken iki küçük kızın cinayetini araştırmak üzere kasabasına dönmek zorunda kalan Camille'i canlandırıyor. Bir HBO yapımı olan Keskin Şeyler'in yayın tarihi ise henüz belirsiz.

 

 

 

8. The Terror / Terör


Dan Simmons'ın aynı adlı romanında uyarlanan Terör dizisi, John Franklin liderliğinde kutuplara doğru bir yolculuk vaat ediyor. Tarihsel gerçeklikler üzerine kurgulanan bu öykü hem tarih, hem de macera meraklılarını cezbedecek cinsten. Dizinin çalışmaları sürüyor, yayın tarihi ise belirsizliğini koruyor. 

 

 

 

 

 

EK

 

 

 


 

 

Kaynak: Electric Literature

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.