Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Kitabevi işletme hayallerinizi İskoçya'daki küçük bir kasabada gerçekleştirebilirsiniz!




Toplam oy: 106

Herhalde pek çoğumuz hayatımızın bir döneminde küçük bir kitabevi açıp bütün gün onunla ilgilenmeyi, üç beş kitap satıp hayatımızı bu şekilde idame ettirmeyi içimizden geçirmişizdir.

İskoçya’da mütevazı bir bölge olan Wigtown, Galler'de Hay Festivali'nin düzenlendiği Hay-on-Wye gibi bir "edebiyat kasabası" niteliğine sahip. Hayli düşük bir nüfusa sahip bu kasabada 14 adet kitapçı dükkanı yer alıyor! Burada yer alan sahaflar, yılın belli dönemlerinde bir festival düzenliyorlar. 2 yıl önce bu festival sırasında ortaya çıkan bir adet, artık tüm yıla yayılmış durumda ve bütün dünyadan kullanıcılara açık hale gelmiş.

Bölgede yaşayan sahaflar tarafından işletilen The Open Book adlı mekan, edebiyat tutkunlarına kitabevi açma hayallerini kısa süreliğine de olsa gerçeğe dönüştürme şansı veriyor. The Open Book, üst katındaki odayla birlikte Airbnb platformu üzerinden kiralanabiliyor.

 

 

Buraya kadar her şey normal. Zira günümüzde Airbnb ile her türden mekanın kiralandığına şahit oluyoruz. Ancak The Open Book’un üst katını kiralayan ziyaretçiler, bu süre zarfında kitabevini de kendi istedikleri biçimde işletme hakkı elde ediyorlar; hatta kitap raflarını istedikleri şekilde düzenleyip, mekanı yeniden dekore edebiliyorlar.


Buraya kitabevi sahibi olmayı deneyimlemek için gelen, farklı geçmişlere sahip pek çok insan var. 80 yaşındaki bir çiftten tutun da edebiyat eleştirmenlerine kadar...

 


Kâr amacı gütmeyen bir grup sahafın ortaya çıkardığı bu özel kitabevinin anahtarını bir süreliğine kapmak istiyorsanız, Airbnb sayfasının başında tetikte beklemeniz gerekebilir!

 

 


 

 

Kaynak: New York Times

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.