Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

"Okuduktan sonra" gidilecek yerler




Toplam oy: 1132

Kısıtlı tatil günlerinde ziyaret edilecek yerlerin rotası birçok farklı kritere göre çizilebilir; yol şartları, coğrafi özellikler, ekonomik uygunluk... Aşağıdaki liste ise, yolu bir şekilde yurt dışına düşecek ve tatil rotası çiziminde kitaplara düşkünlüğü, edebiyata olan ilgiyi de göz önünde bulunduracaklara hitap ediyor daha çok. "Ölmeden önce yapmamız gereken şeyler"e ekleyebiliriz bu mekan ziyaretlerini de ama "okuduktan sonra gitmek" daha eğlenceli olur gibi görünüyor.

 

 

 

Ernest Hemingway’in doğduğu ev ve müze, Oak Parkı, Illinois.

 

 

 

 

Herman Melville’in mezarı, Woodlawn Mezarlığı, Bronx, New York.

 

 

 

 

Oscar Wilde’ın çocukluğunun geçtiği ev, Dublin, İrlanda.

 

 

 

 

Nietzsche Evi, Sils-Maria, İsviçre. Friedrich Nietzsche'nin 1881 yılında ve 1883'ten 1888'e kadar yaz aylarını geçirdiği ev. 

 

 

 

 

Truman Capote’nin apartmanı, Brooklyn, New York.

 

 

 

 

Gogol Evi, Moskova, Rusya.

 

 

 

 

H.P. Lovecraft’ın şehri Providence, Rhode Island.

 

 

 

 

Balzac Evi, Paris, Fransa.

 

 

 

 

Karl Marx Evi, Trier, Almanya.

 

 

 

 

Edgar Allan Poe Müzesi, Richmond, Virginia.

 

 

 

 

F. Scott Fitzgerald’ın doğduğu ev, St. Paul, Minnesota.

 

 

 

 

Franz Kafka’nın mezarı, Prag.

 

 

 

 

Nabokov Evi, Saint Petersburg, Rusya.

 

 

 

 

Çehov Kütüphanesi, Taganrog, Rusya.

 

 

 

 

Henry Miller anısına oluşturulan kütüphane, Big Sur, California.

 

 

Kaynak: flavorwire.com

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.