Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün oldu



Toplam oy: 839

 

Basın Yayın Birliği 10. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Golden Horn Sultanahmet Oteli’nde gerçekleştirilen genel kurulda yapılan seçimlerde Basın Yayın Birliği Derneği’nin başkanlığına Münir Üstün seçildi. Uzun yıllardan beri derneğin yönetim kadrosunun hemen her aşamasında görev yapan Üstün, sektörün sorunlarının röntgeninin çekilmesine katkıda bulunanlara teşekkür ettiği konuşmasında Basın Yayın Birliği Derneği’nin son 2005 yılından beri sektör içinde ses getiren önemli işlere imza attığını kaydetti. 

 

 

YAYINCILARIMIZ DAHA MEMNUN

 

Üstün konuşmasına şunları kaydetti:

 

“Basın Yayın Birliği Derneği son 6 altı yılda önemli işler gerçekleştirdi. 2005 yılında Frankfurt Kitap fuarında Basın Yayın Birliği’nin hiçbir üyesi yokken, 2006 yılında yapılan çalışmalar neticesinde fuarın organizasyonunu dernek yaptı. 2007 yılında Frankfurt’ta 17, Türkiye’nin onur konuğu olduğu 2008 yılında 50 yayıncı yer aldı. 2011 yılında geçen ay yapılan Frankfurt kitap fuarına katılan 27 yayınevinden 17’si dernek üyesiydiler.

 

Basım Yayın Meslek Birliği’nin temelleri de derneğimizde atıldı. Sektörle ilgili haber ve problemleri yayımladığımız Basım Yayın Dünyası isimli dergimiz yayın hayatına girdi ve her yıl yayımlanmaya devam ediyor. 5. Ulusal Yayın Kongresi’ne derneğimiz ve üyelerimiz katıldılar ve sektörün sorunlarının röntgeninin çekilmesinde büyük emek verdiler.

 

Kütüphanelere kitap alımı noktasında yayıncılarımız eski yıllara oranla daha memnun durumdalar. KOSGEB ile yapılan yoğun görüşmeler neticesinde fuar destekleri yayıncılarımızın hizmetine sunuldu.”

 

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BU BİRLİKTELİK

 

Konuşmasında uluslararası fuarlara yönelik çalışma ve yatırım yapacaklarının altını çizen Üstün, hedef olarak ise Londra 2013, Barcelona ve Moskova kitap fuarları için yapmalarının şart olduğunu söyledi. 

 

Üstün şöyle devam etti:

 

“Yayıncılarımızın büyük sorunları var bu problemlerin bilincinde olarak planlarımızı yapıyoruz. Dijital yayıncılıktan, dağıtım sorunlarına, telif haklarından İstanbul Ticaret Odası’nın yürüttüğü Kitap Kent projesine kadar.

 

Avro Avrasya Yayımcılık Forumundan Uluslararası Kitap fuarları kapsamında bütün süreçleri iyi yönetme ve başarı kazanma amacındayız.  Hem kendi sorunlarımızla baş etmek hem de sektör sorunlarıyla mücadele etmemiz gerekiyor.

 

“Odak Ülke” olarak yer alacağımız Londra 2013 yolunda çok çalışmamız gerekiyor. Aynı çalışmayı Moskova ve Barcelona Kitap fuarları için de yapmamız şart. Türkiye Yayıncılar Birliği ile son beş yıldır yurtiçi, yurt dışı organizasyonlarda ve Yayıncılar Federasyonu’nda ortak hareket ederek ulaştığımız başarıları TÜYAP Kitap Fuarı özelinde taçlandırarak olumlu işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz.

 

Oluşturduğumuz bu yayıncılar birlikteliği sorunların üstesinden gelme noktasında en büyük gücümüz olacaktır.”

 

 

YENİ YÖNETİM

 

 

Basın Yayın Birliği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Münir Üstün (başkan),

Mustafa Doğru,

Alpaslan Durmuş,  

Mustafa Karagüllüoğlu,

Mustafa Kılıç,

Melike Günyüz,

İlhan Gündoğdu, 

Hande Alpay,

Murat Kara

 

 

 

 

 

Kaynak: Rota Haber

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.