Dil Derneği’nin kurucu üyesi, dilci ve eğitimci Beşir Göğüş’ün dil devrimine, Türkçenin eğitim ve öğretimine verdiği emeği unutturmamak, kişiliğini ve düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak için Göğüş Ailesi ile Dil Derneği'nin birlikte düzenlediği , “Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dili ve Eğitimini Geliştirme Ödülü”ne katılım koşulları açıklandı. “Türkiye Türkçesiyle ilgili çalışmalar”dan birine verilen ödül için Dil Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:
1) Ödüle aday araştırmalarda Dil Derneği’nin amaçlarına uygunluk, Türkiye Türkçesinin
araştırılmasına, eğitimine bilimsel katkı, dilin yaratıcı olanaklarını kullanma başarısı aranacaktır.
2) Ödüle 1 Ocak - 31 Aralık 2010 arasında yayımlanmış ya da hiç yayımlanmamış
araştırmalar aday gösterilebilir (Yayımlanmamış araştırmalar, A-4 kâğıda, iki aralıkla yazılacaktır).
3) Ödüle bireysel ya da ortak çalışmalar aday olabilecektir.
4) Ödüle aday yapıttan altı tanesi, başvuru dilekçesi ve kısa yaşamöyküsüyle yazarın
kendisince ya da yazarın izin belgesiyle birlikte yayınevince Dil Derneği’ne gönderilecektir
(Postadaki gecikme göz önüne alınmayacaktır).
5) Ödüle son başvuru tarihi, 31 Aralık 2010’dur.
6) Seçici kurul, Dilek (Göğüş) Ülgüray, Emin Özdemir, Prof. Dr. Cahit Kavcar, Prof.
Dr. Sedat Sever, İbrahim Dizman’dan oluşmaktadır.
7) Ödül bölüştürülmeyecek, tek bir yapıta verilecektir.
8) Ödül, 1.500,00 TL’dir, Beşir Göğüş’ün doğum günü olan 12 Şubat 2011’de bir törenle
verilecektir.
9) Ödüle Dil Derneği Yönetim Kurulu üyeleri aday olamazlar.
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder