Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Düşünce Özgürlüğü Bülteni (10 Mart 2015)



Toplam oy: 665

İzmir’de basın açıklaması ve yürüyüş yasağı

İzmir Valiliği, “kamu güvenliği ve huzuru” gerekçesiyle kentte yapılacak basın açıklamalarına, yerlerine ve katılımcı sayısına kısıtlama getirdi.

Valiliğin resmi internet sitesinden yayınlanan karara göre, sınırlı sayıda kişinin katıldığı, “makul sürede” tamamlanan eylemlerin basın açıklaması sayılacağını bildirilirken; siyasi parti, dernek, sendika ve kamu kurumları önünde açıklama yapılması, açıklama öncesinde yürüyüş düzenlenmesi yasaklandı.

Karara tepki gösteren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Misket Dikmen; Valiliğin temel hak ve özgürlükleri engellediğini belirterek “sıkıyönetim dönemini aratmayan” bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

10 Mart 2015 / bianet.org

 

Akademisyenler “kişiye özgü” başkanlık sistemine karşı çıktı

Aralarında Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Prof Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Nuray Mert, Prof Dr. Baskın Oran, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat gibi isimlerin bulunduğu 30 akademisyen “Anayasa’ya ve demokratik süreçlere saygı” yazılı bir imza metni yayınladı.

Akademisyenler, hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının önkoşulunun erkler ayrılığı çerçevesinde parlamentonun etkinliğinin artırılması ve yargı bağımsızlığı olduğunu vurgulayarak, “herhangi bir ilke tartışması yapılmasına olanak tanınmaksızın kişiye özgü bir başkanlık rejiminin inşasına dayalı çalışmaların karşısında duruyoruz" dedi.

10 Mart 2015 / radikal.com.tr

 

Bakanlık, Vali Mutlu hakkında soruşturma izni vermedi

İçişleri Bakanlığı, 2013 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarına polisin müdahalesi sırasında biber gazı fişeğiyle başından yaralanan Dilan Alp’i “yasadışı örgüt üyesi” olmakla suçlayan dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında soruşturma açılması talebini reddetti. 

Avukatlar Gülizar Tuncer ve Umut Alkaç; Mutlu’nun Alp hakkında, “elinde molotof vardı”, “yasadışı örgüt üyesidir”, “taş atıyordu”, “militandır”, “bizde kayıtları var”, “marjinal grup üyesidir” ve “tam bir radikal mensuptur” diyerek, iftira ettiği, yargısız infazda bulunduğu ve masumiyet karinesini ihlal ettiği gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Bakanlık, Mutlu’nun konuşmasının çarpıtma, dezenformasyon veya iftira amacı taşımadığını, Emniyet tarafından verilen bilgilere göre durumu kamuoyu ile paylaştığını savundu.

10 Mart 2015 / t24.com.tr

 

“Berkin hep 14 yaşında...”

Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından başından gaz kapsülü ile vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti.

Gezi Parkı eylemlerinde devlet şiddeti sonucunda yaşamını yitiren 8'inci isim olan Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmada ise bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Ailenin avukatlarından Aycan Çiçek; "Devletin taraf olduğu dosyalarda sık sık karşımıza çıkan bir durum bu. Cezasızlıkla sonuçlandırarak, katilleri aklamaya çalışıyorlar” dedi.

10 Mart 2015 / evrensel.net

 

Emniyet ‘Kabataş Olayı’ ile ilgili delil bulamadı

Recep Tayyip Erdoğan tarafından defalarca tekrarlanan ve son günlerde bazı medya organlarında yeniden gündeme getirilen Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadının eylemcilerinin taciz ve saldırısına uğradığı iddiasıyla ilgili polis hiçbir delil elde edemedi.

Sekiz ayrı Emniyet Müdürlüğü Şubesi ve iki ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından hazırlanan ve yüzlerce sayfa yazı, görüntü, fotoğraftan oluşan rapora göre 2 bin 560 saatlik kamera kaydı izlendi, onlarca tanık sorgulandı, olayla ilgili 161 kişi İnternet ve cep telefonları verilerine kadar incelemeye alındı. Ancak saldırı iddiasıyla ilgili somut bulguya ulaşılamadı.

9 Mart 2015 / bianet.org

 

Emniyet Baran Tursun Vakfı’nın kapatılmasını istedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir’de yedi yıl önce 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Baran Tursun adına kurulan ve Türkiye genelinde polisin karıştığı olaylarda yakınlarını kaybeden aileler için çalışmalar yürüten Baransav Vakfı’nın kapatılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurdu.

Emniyet, vakfı yayımladığı raporlarla ve açıklamalarla Emniyet teşkilatı ve çalışanlarını kamuoyu önünde hedef göstermek ve “ahlaka, milli birliğe, milli menfaatlere uygun olmayan” yayınlarda bulunmakla suçladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü daha önce de vakfın internet sitesi hakkında aynı gerekçelerle suç duyurusunda bulunmuş ancak Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı şikayetle ilgili takipsizlik kararı vermişti.

9 Mart 2015 / hurriyet.com.tr

 

Sanatçı Atilla Taş gözaltına alındı

Sanatçı Atilla Taş, Twitter paylaşımlarında Başbakan Davutoğlu’nu Erdoğan’a karşı etkisiz kalmakla eleştirdiği için "hakaret" iddiasıyla gözaltına alındı.

Taş, Yeşilköy Polis Merkezi'nde ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılırken, İnternet sansürüne karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yamak Akdeniz, sanatçının sansürlenen dört mesajıyla ilgili Ankara 2.ve 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptıkları itirazlardan sonuç alamadıkları için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

9 Mart 2015 / bianet.org

 

Erdoğan'ı eleştiren işçi talimatla işten çıkartıldı

Kişisel Facebook adresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren paylaşımlarda bulunan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü temizlik departmanı çalışanı A.S., Valilik talimatıyla işten çıkarıldı.

Çanakkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü, gönderdiği 'gizli' damgalı resmi yazıyla işçi hakkında “gerekli işlemin yapılmasını” talep ederken, A.S.’nin çalıştığı taşeron firma avukat Mehmet Bülent Ötkün'den konu ile ilgili hukuki yardım istedi. Dosyayı inceleyen Ötgün,  talebin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğünü düzenleyen hükümlerine ve AİHM'in emsal kararlarına aykırı olduğunu belirtmesi üzerine bu işlemi yerine getirmeyen firma Valilik tarafından yenilenen ihaleyi kazanamadı.

İhaleyi kazanan yeni firma ise A.S.’yi işten çıkardı.

9 Mart 2015 / radikal.com.tr

 

AKP’yi eleştiren gazeteci Yavuz’a ceza!

Adana’da yaşayan gazeteci Osman Yavuz, “Çukurova Plus Haber” isimli internet sitesinde yayımlanan bir yazısı nedeniyle hakkında açılan davada 2 bin 240 lira adli para cezası ödemeye mahkum oldu.

AKP’li yetkililerin şikayeti üzerine Ceyhan  3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada mahkum olan Yavuz; yazısından dolayı Emniyet Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin internet sitesine el koyduğunu ve yayını durdurduklarını  hatırlatarak, “Yazımda herhangi bir tehdit veya hakaret unsuru yoktu. Sadece eleştiri hakkımı kullandım” dedi.

9 Mart 2015 / taraf.com.tr

 

Ege Üniversitesi’nde 17 öğrenciye uzaklaştırma cezası

Ege Üniversitesi yönetimi, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasını protesto eden öğrenciler hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Üniversite Disiplin Kurulu, Rektörlük tarafından faciaya ilişkin bir açıklama yapılması için okulda yaptıkları eylem nedeniyle 10 öğrenciye 1 dönem, 7 öğrenci ise 1 ay uzaklaştırma cezası verdi.

9 Mart 2015 / evrensel.net

 

Öndül: “İfade özgürlüğünün korunması idarenin ve yargının uygulamalarına bağlıdır”

İnsan Hakları Derneği eski Genel Başkanı ve Evrensel Gazetesi yazarı Hüsnü Öndül, son 15 yılda Avrupa Birliği uyum süreci bağlamında dokuz uyum paketi ve 70 yeni yasa geçtiğini, yasal düzenlemelerde yüzlerce madde değiştiğini ancak bu durumun Türkiye’nin otoriter bir sistemden demokratik bir sisteme geçtiğini göstermediğini belirtti.

Yasal düzenlemenin yanında yargı pratiğinin önemini de vurgulayan Öndül, bianet.org sitesinde yayımlanan “Son 15 Yılda İfade Özgürlüğü Mevzuatında Neler Değişti?” başlıklı yazısında yargı mensuplarının genel olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarını dikkate almadıklarını belirtti.

Öndül, ifade özgürlüğünün korunması, geliştirilmesi ve güvence altına alınmasının maddi yasaların yanında idarenin ve yargının uygulamalarına da bağlı olduğunun altını çizdi.

Yazının tamamına erişim için;

http://bianet.org/bianet/diger/162824-son-15-yilda-ifade-ozgurlugu-mevzu...

6 Mart 2015 / bianet.org

 

Erdoğan’a hakaretten yargılanan liseli hakim karşısında

Konya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A. Konya 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

M.E.A.’nın 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6 Mart tarihinde görülen ilk duruşmasında müdafi avukatı Barış İspir, Hakim Ali Kaya’nın daha önce de 14 yaşındaki bir çocuğu adli tıp raporuna rağmen Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla mahkum ettiğini belirterek, reddi hakim talebinde bulundu. Dava 3 Nisan tarihine ertelendi.

6 Mart 2015/ gazetevatan.com

 

Polis: ‘Gözaltı işlemi eylemcilerin can güvenliği için’

Afyon’da, Gezi Parkı eylemleri sırasında 8 farklı tarihte ve 4 farklı yerde yapılan protestolara katılan 54 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması  6 Mart tarihinde Afyon 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada sanık olarak dinlenen polis memuru Ş.K., “göstericilerin can güvenliğini sağlamak için gözaltı işlemi yaptıklarını” söyledi. Mahkeme, 9 Temmuz tarihine ertelendi.

6 Mart 2015 / gercekgundem.com.tr

 

CPJ Baransu’nun serbest bırakılmasını istedi

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), ‘Balyoz darbe planı’ davasında yargılanan sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

CPJ Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Nina Ognianova, gazetecilerin görevinin kamu yararına gördüğü gelişmeleri haberleştirmek olduğunu belirterek, “Bir gazetecinin yetkililerle paylaştığı halde, belge temin etmekle yargılanması absürd bir durumdur” dedi.

Ayrıca Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de yaptıkları açıklamalarda; “Devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken bilgilerle ilgili düzenlemelerin yer aldığı Türk Ceza Kanunu maddelerinin gazetecilere uygulanmasının gazetecilik mesleğinin özüne aykırı olduğunu” ifade ettiler. 

6 Mart 2015 / diken.com.tr

 

Berkin Elvan pankartına hapis istemi

AKP İstanbul il kongresinde ‘Berkin’in katillerini arıyoruz! Dev-Genç’ pankartı açtıkları için tutuklanan Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler hakkında, beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan ve  Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Erdoğan ve Selviler’in pankartla “terör örgütü propagandası yapmak” ile suçlanıyorlar.

5 Mart 2015 / diken.com.tr

 

Dündar hakkındaki soruşturmada takipsizlik

İstanbul Basın Savcısı Umut Tepe, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma takipsizlik kararı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yolsuzluk soruşturması savcısı Celal Kara ile yapılan röportaj nedeniyle Dündar’dan şikayetçi olmuştu.

5 Mart 2015 / imctv.com.tr

 

İHD’den 2014 Hak İhlalleri Raporu

İnsan Hakları Derneği (İHD) 2014 Yılı İnsan Hakları İhlalleri Raporunu yayınladı.

Raporun verilerine göre; 2014 yılında ifade özgürlüğüne yönelik ihlallerde 133’ü üniversite öğrencisi olmak üzere 193 kişi hakkında soruşturma açıldı, 646 toplantı ve yürüyüşe müdahale edildi, bu müdahalelerde bin 539 kişi yaralandı, polisin zor kullanma yetkisinin ihlali nedeniyle 54 kişi hayatını kaybetti, 64’ü çocuk bin 21 kişi gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kaldı,  22 bin 645 sitenin TİB tarafından re’sen erişimi engellendi, 5 dernek hakkında kapatma davası açıldı.

Raporun tamamına erişim için;

http://www.bianet.org/system/uploads/1/files/attachments/000/001/340/ori...

5 Mart 2015 / bianet.org

 

‘Hocalı Anması’nda akademisyenden nefret söylemi

Malatya İnönü Üniversitesi’nde yapılan ‘Hocalı Katliamı’ etkinliğinde konuşan Doç. Dr. Taner Tatar, “Hepimiz Ermeniyiz” sloganını hedef aldı.

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından ayrımcılığa ve milliyetçiliğe karşı çıkmanın bir simgesi olan sloganla ilgili Tatar; “Hepimiz Ermeniyiz diyen bir zümre varya, Ermeni olmayıp da Ermeniyim diyenlere veledi zina demekten başka bir yol kalmıyor” dedi.

5 Mart 2015 / evrensel.net

 

BİA Medya Gözlem Raporları 2014

Bağımsız İletişim Ağı (BİA), 2014’te yayımladığı dört Medya Gözlem Raporu ile Türkiye’de medya ve iletişim özgürlüğünün durumuna ait önemli veriler sağladı.

Raporlara göre gazeteciler için otosansür ya da işten atılma; okur için de haber alma hakkının ihlali anlamına gelen medyanın kutuplaşması ve farklı görüşlere tahammülsüzlük 2014 yılında artış gösterdi.

BİA, hükümetin her türlü eleştiriye karşı ‘’güvenlik’’ eksenli politikalarının temel hak ve özgürlüklerin önüne geçtiği tespitinde bulunurken;  raporlara göre yıl içerisinde 30 İnternet sitesi veya haberi, 17 gazeteci, 2 gazete, 3 Facebook sayfası, 3 film, 2 afiş, 1 resim sergisi, 1 piyano eseri, 1 konser, 1 kitap sansür edildi. Toplam 7 yayın yasağı, 4 akreditasyon ayrımcılığı, cezaevinde 2 haberleşme yasağı yaşandı. Ayrıca 22 gazeteci ve 10 dağıtımcı 2015’e hapiste girdi.

Ayrıntılı bilgi için;

http://bianet.org/bianet/medya/162748-medyanin-3-yili-grafik-ozet

4 Mart 2015 / bianet.org

 

Şerzan Kurt'un 'atmadığı taş' tahrik nedeni sayıldı

Muğla’da, üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u öldüren polis Gültekin Şahin hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan 16 yıl hapis cezasına hükmeden Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı.

Mahkeme, dosyada, Kurt’un taş attığı ya da araçlara zarar verdiği yönünde bir görüntü ya da tanık ifadesi bulunmadığı halde grubun polise taş attığı ve polis araçlarına zarar verdiği gerekçesiyle cezaya ‘tahrik’ indirimi uyguladı.

4 Mart 2015 / radikal.com.tr 

 

İzmir polisine sınırsız arama yetkisi

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün, Ege Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinin ardından mahkemeye başvurarak tüm il kapsamında sınırsız arama kararı çıkarılması talebi İzmir 2. Sulh Ceza Hakimi Fethiye Bilici tarafından “suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe olduğu” gerekçesiyle kabul edildi.

Polise, 2 Mart tarihinde 24 saat boyunca il genelinde “üst, toplu taşıma, özel araç ve özel eşyaların sınırsız aranabilmesi” yetkisi tanınırken, Valiliğin yetkinin uzatılması talebi İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş tarafından Anayasaya aykırı olarak hak ve özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle reddedildi.

4 Mart 2015 / bianet.org 

 

Gezi eylemleri nedeniyle yargılanan öğretmene ceza

Öğretmen Eser Çapar, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için yargılandığı davada mahkum oldu.

Çapar, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “örgüt üyeliği ve propagandası” suçlarından beraat ederken; 2911 sayılı yasaya muhalefet suçundan 1 yıl, polise direnme suçundan da 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çapar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında açılan idari soruşturmada da Gezi eylemlerine katıldığı için memuriyetten ihraç edilmişti.

4 Mart 2015 / radikal.com.tr 

 

14 yaşındaki Kurt’u vuran polis ifade verdi

Cizre'de 6 Ocak'ta çıkan olaylarda 14 yaşındaki Ümit Kurt'u göğsünden vuran polis M.Ş. ifade verdi.

12 Şubat 2015 tarihinde Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren iki polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis M.Ş. ifadesinde Kurt’un polisle silahlı çatışmaya girdiğini iddia etti, zırhlı araçtan hedef gözeterek ateş ettiğini söyledi.

Cizre Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi; polislerin tutuksuz yargılanmasının soruşturmanın etkin ve adil yapılmadığını gösterdiğini belirterek; “Olayın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen henüz kriminal inceleme raporunun hazırlanmaması düşündürücüdür” dedi.

4 Mart 2015 / t24.com.tr

 

Bilal Erdoğan’ın şikayetiyle açılan soruşturmada takipsizlik

İstanbul Basın Savcılığı, BirGün gazetesi muhabiri Sebahat Karakoyun hakkında Bilal Erdoğan’ın şikayetiyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Erdoğan, CHP Milletvekili Ali Özgündüz ile yapılan ve “Sarraf bakanlara mama ile işlerini yaptıran bir adam” başlığını taşıyan röportajdan dolayı “hakaret ve iftira” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, haberin okura sunulmasının gazetecilik mesleğinin bir parçası olduğunu, kamuoyunu aydınlatmanın basının hakkı ve görevi olduğunu belirtti, Anayasa’nın ve Basın Kanunu’nun düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünü güvence altına aldığını vurguladı.

4 Mart 2015 / birgun.net


Kaynak: Antenna

Görsel: Ece Zeber

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.