Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Eğitimde e-içerik çalıştayı başladı



Toplam oy: 716

Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla okullara ve öğrencilere teknolojik araçların sağlanmasını amaçlayan Fatih Projesi ile 14 milyon tablet bilgisayar, önümüzdeki sene öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Bunun yanı sıra her dersliğe interaktif tahta ve dizüstü bilgisayar gibi teknolojik araçlar da temin edecek.



Bu proje kapsamında telif, hak yönetimi, içerik gibi konuların konuşulması ve çözümlenmesi amacıyla düzenlenen ve Yayıncı Meslek Birliği Federasyonu, Yayıncılar Meslek Birliği, Basım Yayın Meslek Birliği, Türkiye Eğitim Yayıncıları Derneği, Türkiye Yayıncılar Birliği Derneği, Basın Yayın Birliği Derneği kurumlarının katılımı ile yürütülecek olan eğitimde e-içerik çalıştayı bugün başladı.



İki gün sürecek olan "Eğitimde e-içerik çalıştayı" açılış konuşmalarında, çalıştay süresince telif hakları, e-içerik, digital haklar gibi meselelere değinileceği belirtildi.



Yayıncılar Meslek Birliği başkanı Tuğrul Paşaoğlu, bilgi toplumu olma sürecinde bu tür teknolojilerin kullanılmasından memnun olduklarını dile getirdi.



E-kitabın yayıncılık sektörünü geliştireceğine inandıklarını ama tablet bilgisayarla eşzamanlı olarak basılı kitabın kullanımının devam etmesini ve deneme süresinin en az 2 sene olmasının önemli olduğunu söyledi.



Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü başkanı Onur Bilge Kula ise  “E-kitap, kültürel bir nitelik taşımadığı sürece kitabın yerini alamaz” diyerek kitabın sosyo-kültürel bir değeri olduğunu ve bunun elektronik ortamda sağlanamayacağını dile getirdi.



Kula, "E-kitap bir araçtır, asla amaç değildir" diyerek içeriğin önemine değinmesinin yanı sıra ders kitaplarının tek bir kurum tarafından hazırlanmasının demokratik olmadığını ve yayıncılara üretim şansı tanınması gerektiği vurguladı: “Tek bir kurum ya da kuruluşa kitap yazdırılamaz. Kurumlar ihtiyacı belirler, yayıncılar risk alır ve basar. Sonra aileler ve okullar bunlar arasından seçer. Böylece demokratik bir ortam sağlanır ve yayıncıların kalıcılığı garantilenir”.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.