Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Eleştirilmeye katlanamıyorum!



Toplam oy: 993

Çoğu sanatçı yarattığı işler, söylediği sözler nedeniyle iyi ya da kötü muhakkak eleştirirler. Çoğu eleştirilere kulak asmasken bazıları, gücenir hatta öfkelenir. Unutmamak gerekir ki, eleştiri hiçbir zaman masum değildir. Örneğin, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de çok sevilen Paul Auster'ın ülkemize gelmeyi reddetmesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil birçok kişi tarafından eleştirilmiş ve polemiklere neden olmuştu. Bunların yanı sıra Fikri Sabit'in de yorumladığı üzere asparagas haberlerin doğmasına bile neden olmuştu.

 

 

 

İşte eleştiriye katlanamayan bazı yazarların eleştirmenlere cevapları:

 

 

 

 

 

Noam Chomsky, kitabını eleştiren John Gray'e sinirli bir şekilde yanıt vermiş: "Gray'in saçma sapan çıkarımı, fazlasıyla gereksiz."



Alain de Botton ise New York Times gazetesinde kitabını eleştiren Caleb Crain için, "Öleceğim güne kadar senden nefret edeceğim" demiş.


Martin Amis ise onu eleştiren Tibor Fisher'a "alçak ve zavallı" diyor.

 

 

 

 

 

Niall Ferguson ise Civilization (Medeniyet) adlı kitabını eleştiren Pankaj Mishra'ya "Bana ırkçı dediği için özür dileyene kadar ona acı çektireceğim... ünlü olmak içinm kendilerinden başarılı olanlara çamur atıyorlar."

 

Alice Hoffman ise 2009 yılında, The Story Sisters (Öykü Kardeşleri) adlı kitabınının eleştirilmesi üzerine öfkeli 27 tweet yazmış: "Kitabımı eleştiren Roberta Silman bir moron. Böyle insanlar nasıl kitap eleştirmeni oluyorlar?... Artık önüne gelen eleştirmen oluyor."

 

 

Micheal Chabon'un eşi Ayelet Waldman ise kocasının kitabı hakkında çıkan olumsuz eleştiriler için "Amazon'un aptal eleştimenleri, The Astonishing Secret of Awesome Man (Harika Bir Adamın Şaşırtıcı Sırrı) için, '2 yaşındaki bir çocuk için yazılmış gibi' diyerek kitaba bir yıldız vermişler. Aptallar! Kitap, küçük çocuklar için yazıldı."



 



Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.