Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Emrah Serbes'e "Recep Tazyik Erdoğan" davası



Toplam oy: 511

Yazar Emrah Serbes hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya hakaret ettiği iddiasıyla 10 ay 5 günden 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

 

Milliyet gazetesinden Esra Alus’un haberine göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. “ Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davada Serbes hakkında, her bir mağdur için ayrı ceza kurulması istendi.

 

SERBES: İRONİ YAPTIM


 


Serbes hakkında hazırlanan iddianamede, soruşturmanın BİMER’e iletilen e-posta gönderisinin işleme konulmasının ardından başladığı belirtildi. Serbes’in, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın İstanbul Valiliği’nin Taksim’in kutlamaların dışında tutulması kararını televizyonda eleştirdiği kaydedilen iddianamede Serbes’in söylemlerinin kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu ile TCK’nın 301. maddesi kapsamına girdiği öne sürülerek şikâyette bulunulduğunu ifade edildi.

 

Emrah Serbes’in soruşturma sırasında verdiği ifade de iddianamede özet olarak yer aldı. Serbes’in ifadesinde, “1 Mayıs 2013’te mülki amirlik tarafından izin verilmemesine rağmen göstericilerin Taksim’e yürümek istediğini, çevik kuvvet ekiplerinin biber gazlı, tazyikli suyla eylemcilerin Taksim’e çıkarılmadığını, 17 yaşındaki bir genç kızın başına isabet eden gaz kapsülü sonucu yoğun bakıma kaldırıldığını, olayların başlangıcında duyarlı bir vatandaş, bir yazar olarak 1 Mayıs gösterilerine katıldığını söylediği” aktarıldı.

 

‘RECEP TAZYİK ERDOĞAN’

 



Serbes’in ifadesinin devamında “aynı gün akşam konuk olarak katıldığını programda 1 Mayıs olaylarının değerlendirdiği ve üzerine tazyikli su sıkıldığı için olaylarda Başbakan’ın da payının olduğunu düşünerek ironi yapıp ‘Recep Tazyik Erdoğan’ nitelemesini kullandığını, Başbakan’a hakaret kastıyla hareket etmediğini” beyan ettiği ve suçlamaları kabul etmediği anlatıldı.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.