Kısa film gösterimi ile başlayan toplantıda, Emek Sineması'nın da dahil olduğu yenileme projesinin ismi Grand Pera olarak açıklandı. Kamer İnşaat'ın en büyük hissedarı Levent Eyüboğlu'nun konuşmacılığını üstlendiği toplantıyı, İstanbul Kültür Sanat Varyetesi 'Emek Bizim, İstanbul Bizim' pankartını açarak protesto etti.
Emek Sineması'nın eski yapısını bozmadan moving yöntemi ile binanın 4'üncü kata taşınacağı anlatan Eyüboğlu, Grand Pera ismiyle binanın 19. yüzyıldaki 'görkemli' haline dönüştürülmesini planladıklarını söyledi. Eyüboğlu, Emek Sineması'nın bir alt katında 10 sinema salonu, binanın en alt katında bir tiyatro sahnesi ve teras katta da yazlık sinema yer alacağını belirtti.
Konuşmasını sunumuyla destekleyen Eyüboğlu, en çok merak edilen “Emek Sineması neden üst kata taşınıyor?” sorusuna 'sürdürülebilirlik' kavramını ortaya atarak şöyle cevap verdi: “İnsanların sinemanın üst katta olmasına alışması, çoklu sinemalarla rekabet edebilmek, izleyici ve dağıtımcının tercih etmesi ve sinemanın kendi başına desteksiz ayakta kalabilmesi için üst kata taşıyoruz.”
Eyüboğlu, Grand Pera projesinin alışveriş merkezine dönüşmeyeceğini ama binaya eskisi gibi bir pasajdan geçilerek girileceğini söyledi. Bazı gazetecilerin, “Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'kamuoyu kabul etmediği sürece projenin hayata geçmeyeceği' yönündeki sözlerini anımsatıp hala ruhsat almamalarının sebebinin Günay'ın bu sözleriyle alakalı olup olmadığını” sorması üzerine Eyüboğlu, Ertuğrul Günay ile böyle bir konuşma yapmadığını, ruhsat için henüz başvurmadıkları için ruhsatlarının olmadığını söyledi.
1942 yılında Melek Sineması adıyla Beyoğlu'nda açılan ve 1945 yılındaki iflasın ardından İpek Kardeşler tarafından işletmeciliği devir alınan sinema, 1940'lı yıllarda önce İstanbul Belediyesi'ne ardından da Emekli Sandığı'na geçmiş ve sinemanın adı Emek olarak değiştirilmiş. Yeterli ciroyu elde edemedikleri için kapatılan Emek Sineması için yıkım kararı alınmıştı.
Yeni yorum gönder