Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Hayvan dostu yazarlar ve fotoğrafları



Toplam oy: 683

Bazen insandan bile vefalı addedilir hayvanlar, özellikle de köpekler. Sanatçılar ise bir hayvana bağlandıklarında, bu bağlılığın sonucunda kişinin ürettiklerinde bile etkili olabilir ilişkileri. Sessiz bir dinleyici, evde yalnızlığa ortak bir başka canlı ve vefalı bir dost. Acaba hangi yazarlar bu şekilde bir bağ kurabilmişler dost oldukları hayvanlarla?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virginia Woolf, köpeği Pinka'yla.

 

 

“Şimdi söyleyeceğim şeyi fazla duygusal bulabilirsiniz, ancak bence bir köpek hayatın daha özel, daha oyuncu yanını temsil ediyor.”

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Flannery O'Connor, pek sevdiği tavus kuşlarından biriyle.

 

 

 

“Bir tavus kuşu tüylerini sergilediğinde, onu seyreden kişi etrafında dolanır ki bu muhteşem manzarayı her açıdan izleyebilsin. Ancak onunla beraber tavus kuşu da dönmeye başlar, bu da seyri güçleştirir. Yapılacak en doğru şey, olduğun yerde durmak ve tavus kuşunun senin tam karşında duracağı anı beklemektir. Böylece onun yeşilli, parlak tüylerinin arasındaki güneş gibi parlayan desenlerini görebilirsin. Bu, çok etkileyici bir andır.”

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Edith Warton, köpekleriyle.

 

 

 

"Küçük köpeklerim - ayak ucumda atan ufak kalpler."

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Steinbeck ve köpeği Charley.

 

 

 

 

“Köpeğin bakışlarında bir şey gördüm, hayranlıkla karışık bir küçümseme belirip kayboldu. Ve onda emin oldum ki; köpekler insanların delirmiş olduğunu düşünüyorlar.”

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


William S. Burroughs ve kedisi Ginger.

 

 

"Tüm saf yaratıklar gibi, kediler de oldukça pratik hayvanlardır."

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Dorothy Parker ve köpeği Misty.

 

 

“Köpekler şu Amerikan üniversitelerindeki gizli kardeşliklerin üyeleri gibiler. Oturup, yalvarabilir ve patilerini verebilirler. Yapacakları kesin değil, ancak yapabilirler.”

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

E.L. Doctorow ve köpeği Becky yüzerken.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donna Tartt, köpeği Pongo'yla.

 

 

 

“Köpeğimin ait olduğu tür sebebiyle sahip olduğu bazı alışkanlıkları var, benim gibi. Ancak ikimiz de biliyoruz ki, bir yerlerde varlığından mutlu olunacak birileri varsa, bu kişiler ikimiziz.”

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernest Hemingway, kedilerinden bir tanesiyle.

 

 

 

 

“Bir kedinin duygusal bir dürüstlüğü vardır: insanlar ise kendi duygularını saklarlar. Kedi ise bunu yapmaz.”

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurt Vonnegut, köpeği Pumpkin ile sahilde koşarken.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark Twain, omzunda kedisiyle.

 

 

 


"Bazı insanlar kedileri küçümser ve hayatımızda yerleri olmadığını söylerler; ne var ki benim kedilerim bana hiç öyle hissettirmiyorlar."

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

William Faulkner ve çok sevdiği köpekleri.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Colette, kedisiyle.

 

 

 

"Sıradan kedi diye bir şey yoktur."

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Tennessee Williams ve kedisi Sabbath.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.