Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Takipteyiz // Keçi



Toplam oy: 925

Selim İleri, Nazlı Eray, Altan Erkekli, Müge İplikçi, Enver Ercan, Sevin Okyay, Semih Gümüş, Mine Soysal, Necati Tosuner, Behiç Ak, Karin Karakaşlı, Adnan Binyazar, Feridun Andaç ve daha birçok ismin katkıda bulunduğu Keçi, ücretsiz olarak yayımlanan bir elektronik edebiyat dergisi.

 

Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler için kılavuz niteliği taşıyor.

 

Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal’ın liderliğinde, sanatçı Huban Korman’ın tasarımıyla biçimlenen Keçi’yi editörü Halil Türkden ile konuştuk:

 

Sizi diğer edebiyat dergileri ve sitelerinden ayıran en önemli özelliğiniz nedir?

 

 

Edebiyatı bir blogda, web sayfasında, türlü formatlarda okutan birçok oluşum var. Keçi ise, kendisine has edebiyat içeriğini basılı bir derginin planlarına sadık kalarak, okurlarına elektronik yollarla ulaştırıyor. Bazen bir elektronik bültenle, bazen sosyal medyada karşımıza çıkabilecek sürpriz bir soru ve onu takip eden bir linkle… Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının uzman yayınevi Günışığı Kitaplığı tarafından, yıllardır düzenlenen konferans ve seminer içeriklerini yayımlamak amacıyla Haziran 2014’te yayın hayatına başlayan Keçi’nin bir diğer önemli özelliği, edebi bir içerik yayımlamaması; edebiyata ilişkin tüm konuları masaya yatırması. Eğitimde edebiyatın kullanımı, edebiyat yayıncılığının eğrisi doğrusu, usta yazarların edebiyat yolculuğu, edebiyatın felsefe ve matematik gibi farklı branşlarla ilişkisi, edebiyatta görsel okuma olanakları, okurun, yayıncının ve eğitimcinin farklı türlerle imtihanı gibi edebiyatı çevreleyen çeşitli konu başlıkları Keçi’nin işlediği temalar olabiliyor. 

 

Keçi'yi özellikle neden takip etmeli?

 

 

Keçi’nin okurlarıyla beraber cevaplamak istediği edebiyata ve insana dair soruları var: Romanları yemek kokan yazar kim? Okuru edebiyattan kim vazgeçiriyor? Devlet çocuğa nasıl saygı gösterecek? Sultan romanlarını kim icat etti? İnsan bir kitabı neden yedi defa okusun ki? 

 

Odağına edebiyatı ve insanı koyan, “inadına edebiyat” mottosuyla yola çıkan bir dergi Keçi. Günışığı Kitaplığı’nın ilkbahar aylarında düzenlediği Eğitimde Edebiyat Seminerleri ve sonbahar aylarında düzenlediği Zeynep Cemali Edebiyat Günü gibi iki etkinliğe katılamayan ve etkinlik içeriklerine ulaşmak isteyenler Keçi’yi takip edebilir. Örneğin, Türkiye’nin dört bir yanından öğretmen ve kütüphanecileri bir araya getiren 8. Eğitimde Edebiyat Semineri’ne katılamayanlar tüm içeriklere Haziran 2015’te yola çıkacak olan Keçi’yi takip ederek ulaşabilirler.

 

 


 

 

GG

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.