Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Yedi Güzel Adam: Maraşlı edebiyatçılardan esinlendi



Toplam oy: 581

Çekimleri Kahramanmaraş'ta tamamlanan ve TRT'de yayına giren, Yedi Güzel Adam dizisinin galası Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve milletvekillerinin de katılımıyla yapıldı.

 

Kahramanmaraş'ta yetişmiş edebiyatçılar Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Alaeddin Özdenören'in hayatlarının anlatıldığı dizinin ilk bölümü, 25 dakika olarak sinema filmi formatında gösterildi.

 

 

Başbakan Yardımcısı Atalay, galada sözü cumhurbaşkanlığı seçimlerine getirip, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için "İki güzel adam" benzetmesi yaptı. Atalay, "İlk defa vatandaşlarımız sandıkta cumhurbaşkanı seçecek. İsimler kim? Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül. İşte Türkiye'nin geldiği nokta. İkisi de aynı çizgide. Teşekkür ediyoruz onları yetiştirenlere, yedi güzel adamlara, üstatlara, emeği geçenlere" diye konuştu.

 

Uraz Kaygılaroğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Baran Akbulut, Kemal Uçar, İlker Kızmaz, Bora Cengiz, Mertcan Sevimli ve Şahika Koldemir'in rol aldığı diziyi Levent Demirkale yönetiyor. Dizinin ilk bölümünü 22 Nisan günü 00.50'de veya 22.50'de, 24 Nisan Perşembe günü 01.25'te, 25 Nisan Cuma günü 00.50'de izlemek mümkün. İkinci bölüm ise 26 Nisan Cumartesi günü 19.55'te yayınlanacak.

 

(Kaynak: Radikal)

Yorumlar

Yorum Gönder


Lütfen bilgisizce konuşmayınız. Bu isim Cahit Zarifoğlu'nun dizideki canlandırılan 7 karaktere yazdığı aynı isimli şiirden alınmıştır. Akp eleştirisi derken değerli edebiyatçıları da es geçmeyelim.

41%
59%

Neye göre "güzel adam" bunlar...Resmen AKP entelektüel dünyaya da el atmış bulunuyor.Kınıyorum...

44%
56%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.