Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Anna Frank'ın el yazısıyla yazdığı şiir satışa çıkıyor



Toplam oy: 819

İkinci Dünya Savaşı sırasında, ailesiyle birlikte saklandığı bir binada tuttuğu günlüğüyle bütün dünyada adını duyuran ve bir toplama kampında hayatını kaybeden Anna Frank'ın el yazısıyla yazdığı bir şiir, açık artırma usulüyle satışa çıkarılıyor. Şiirin 1942 yılında Amsterdam'da, henüz Frank ailesi saklanmaya başlamadan önce yazıldığı biliniyor. Bubb Kuyper Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarılan şiirin 30 bin ila 50 bin Euro arasında bir fiyata satılması bekleniyor. 

 

 

Sekiz dizeden oluşan şiir, Anna Frank'ın ablası Margot Frank'ın sınıf arkadaşı Jacqueline van Maarsen'e ait olan anı defterine yazılmış. Şiir 28 Mart 1942 tarihli. Aynı yılın temmuz ayından itibaren Anna Frank ve ailesinin, ailenin babası Otto Frank'ın ofisinin arkasındaki özel bir bölümde saklanmaya başladığı biliniyor. Frank ailesi bu bölümde 1944 yılına dek saklanmayı başarmıştı. Sonrasında yerlerinin açığa çıkmasıyla aile bireyleri tutuklanmış ve Auschwitz'e gönderilmişti. Daha sonra Bergen-Belsen Çalışma Kampı'na gönderilen Anna Frank, Şubat 1945'te, henüz 15 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

 

 

 


 

 

 

Kaynak: The Guardian

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.