Nazım Hikmet, doğumunun 108. yılında Küba'nın başkenti Havana'da anılacak.
Anma töreni, 15 Ocakta Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ve sanatçının yakın dostu Kübalı şair Nicolas Guillen adına kurulan vakfın işbirliğiyle düzenlenecek.
Nicolas Guillen Vakfında gerçekleştirilecek törene, Türkiye'den Küba'ya giden aralarında Füsun Akatlı, Mehmet Aksoy, Umur Bugay, Genco Erkal, Zeynep Irgat, Zehra İpşiroğlu, Arif Keskiner, Pınar Kür, Zeynep Oral, Nedim Saban ve Hıfzı Topuz'un da bulunduğu yazar ve sanatçılar ile Kübalı sanatçılar katılacak.
Heykeltraş Mehmet Aksoy'un yaptığı Nazım Hikmet heykelinin yerleştirilmesiyle başlayacak törende Nazım Hikmet Türkçe ve İspanyolca şiir ve şarkılarla anılacak.
Ölümünden kısa bir süre önce gittiği Küba gezisinden Türk ve dünya edebiyatına "Havana Röportajı" adlı şiiri kazandıran Nazım Hikmet'in heykelinin, iki halk arasındaki "dostluk, kardeşlik ve barışın" simgesi olması hedefleniyor. (aa)
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder