İstanbul, uluslararası bir edebiyat festivaline kavuşuyor. "İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali", 31 Ekim - 3 Kasım 2009 tarihleri arasında İstanbul'da birçok mekanda edebiyat etkinlikleri düzenleyecek. Çok satanlar listesinden aylardır inmeyen Amerikalı yazar Adam Fawer, dünyanın en önemli feminist ve aktivist ismi olarak gösterilen Mısırlı yazar Nawal El Saadawi, "Agata ile İstanbul'da" kitabının yazarı Cristina Fernández Cubas, "Avrupa'da" isimli 1200 sayfalık kitabıyla Avrupa tarihini edebiyat lezzetiyle dünyaya okutan Hollandalı yazar Geert Mak başta olmak üzere 32 ülkeden katılacak 52'si yabancı 90 ünlü yazar İstanbul'da edebiyat tutkunlarıyla buluşacak. İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali'nin bu yılki teması "Şehir ve Zaman" olarak belirlendi.
31 Ekim'de Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleşecek açılış partisiyle kitapseverlere merhaba diyecek olan İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali boyunca, yabancı yazarların Türkiye'den yazarlarla yapacakları tanışma-tartışma toplantılarından, Hare'li edebiyat kahvelerine, TÜYAP'ta gerçekleşecek paneller, söyleşiler ve imza günlerinden, yazarların DJ olacakları 3 Kasım akşamı Ghetto'da düzenlenecek kapanış partisi gibi birçok etkinlikler kitapseverleri bekliyor olacak. Kitap okuyucuları, festival boyunca, edebiyat kahvelerinde ünlü yazarlarla bir araya gelerek okuma günleri gerçekleştirecek, edebiyat sohbetleri yapacaklar.
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder