Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ustalara saygı: Şiirin "Can Babası"



Toplam oy: 395

Şiirimizin "Can Babası" Can Yücel, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı gecesinde yüzlerce edebiyatseveri bir araya getirdi.

 

 

İstanbul; Beşiktaş Belediyesi'nin yedinci sezonuna ulaşan Ustalara Saygı etkinliklerinde dün akşam yüce gönüllü şair Can Yücel anıldı. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gerçekleştirilen gecede Ataol Behramoğlu, Cengiz Bektaş, Enver Ercan, Halit Kıvanç, Nebil Özgentürk, Pelin Batu, Ruşen Aktaş usta şaire dair anılarını ve ona duydukları özlemi izleyicilerle paylaştı.

 

 

 

 
Şairin kızı Su Yücel’in de katıldığı, Tuna Egemen’in sunduğu Ustalara Saygı toplantısında Derya Köroğlu, ustanın şiirlerinden yaptığı besteleri ile yer alırken gecede Faruk Şüyün hazırlayıp yönettiği, Kemal Kocatürk’ün bu sezon seyircilere sunduğu “Can” adlı oyunun bir bölümü gösterildi.

 

 

 

 

 

 

Şairle 1971 yılında sürgün edildiği Adana'da tanışan ve çeyrek asır sonra onun belgeselini yapan Nebil Özgentürk'ün Can Yücel belgeselinden bir bölümün gösterildiği Ustalara Saygı gecesinde karikatürist Metin Üstündağ'ın çizgilerinden oluşan Can Yücel, Eşber Yağmur Dereli, Met-Üst kolajı da gösterildi.

 

 

Ustalara Saygı toplantısında dev bir çınar, nazik, utangaç, zarif ve duygu yüklü bir aşk şairi, akıl hocası, küfürbaz ve hazırcevap gibi pek çok sıfatla anlatılan Can Yücel'in şablon dışı şairliği ve çevirilerinin önemi vurgulandı.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.