Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Amazon'un çoksatan yazar transferi yayınevlerini tedirgin etti



Toplam oy: 845
Dev internet alışveriş sitesi Amazon.com, çok satan kişisel gelişim yazarı Timothy Ferriss’in, “The 4-Hour Chef “(4 Saatlik Şef) adlı yeni kitabının tüm satış haklarını alarak yayıncılık dünyasında attığı adımları hızlandırdı.

 


E-kitap satışlarıyla yayın dünyasını sarsan ve e-kitap alanında fiyat belirleme gibi kimi konularda yayınevleriyle bazı anlaşmazlıklar yaşayan Amazon.com, geçen sene basılı kitap yayıncılığına girmişti. Merkezi New York’da bulunan Amazon Yayıncılık, çok satan yazar Timothy Ferriss ile anlaştığını duyurdu. Bu anlaşma Amazon’un ilk büyük çaplı yazar anlaşması olarak görülüyor.



Kişisel gelişim kitapları yazan Ferriss’in “9-5 çalışma trafiğinden kurtulma, yeni zenginlere katılma” vaadinde bulunan “The 4-Hour Workweek (4 saatlik Haftalık Çalışma)” ve “hızlı kilo verme, mükemmel cinsel yaşam” gibi vaatlerde bulunan “The 4-hour Body (4 Saatlik Beden)” kitapları çok satanlar listesindeydi. Amazon’un “yeme içme alışkanlıklarımız dönüştürecek” diye tanıttığı yeni kitabı “The 4-Hour Chef (4 Saatlik Şef)” gelecek Nisan ayında dijital, sesli ve basılı kitap olarak Amazon Yayıncılık tarafından yayımlanacak.



Amazon Yayıncılık, bu yazın başında, Timothy Ferriss’in kitapları için dünya çapında anlaşmalar yapmış olan,Time Warner Book Group şirketinin yöneticisi Larry Kirshbaum’u transfer etmişti. Ferris, Amazon ile anlaşmasında “Okuyucularım, dijitale doğru yöneliyorlar. Bu nedenle Amazon ile çalışmak daha mantıklı,” yorumunda bulundu. Amazon Yayıncılık Seattle temsilcisi Jeff Belle yazarların şirketle direk temasa geçtiklerini çünkü satışlarının ne kadar artacağını merak ettiklerini söyledi.

 

Bu gelişmelerden kimi yayınevleri de tedirgin. HarperCollins İngiltere yöneticisi Victoria Barnsley, “Elbette büyük bir endişe taşıyoruz çünkü yayınevlerinin küresel rakipleri haline geldiler. İngiltere’deki internetten satış piyasasının % 90’nını ve e-kitap piyasasının % 70’den fazlasını yönetiyorlar. Çok çok güçlü bir pozisyondalar,” dedi.

 

New York temsilcisi Richard Curtis ise New York Times gazetesine yaptığı açıklamada “ Felaket tellallarına göre dünyanın sonu olsa da ben böyle olduğunu düşünmüyorum.” diyerek iyimser olduğunu belirtti ve sözlerine devam etti: “Birçok geleneksel iş geleneksel yayımevleri tarafından geleneksel şartlarda yapılıyor ve kitaplar geleneksel telif hakları ile geleneksel yolla basılıyorlar. Uzun bir süre daha online ve geleneksek yayıncılık bir arada ilerleyecek.”

 

Janet Evanovich, Kathryn Stockett, Stieg Larsson, Suzanne Collins, John Locke, James Patterson, Nora Roberts, Charlaine Harris, Lee Child, Michael Connelly gibi birçok çok yazar, Amazon’un Kindle uygulaması aracılığı ile bir milyondan fazla sattılar.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.