Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ayrıntı Yayınları, 30. yılında 1000. kitapta...



Toplam oy: 578

30 yıl önce yayın hayatına başlayan Ayrıntı Yayınları, 1000. kitabına ulaştı! Ve bu 30 yıllık yolculuğunu kutlamak için özel olarak hazırlanan 3 kitap ile okurlarının karşısına çıkan Ayrıntı Yayınları, 999., 1000. ve 1001. kitaplarını okurlarla buluştururken "ayrıntılar önemlidir" fikrinin altını bir kez daha çiziyor.

 


999. Kitap: Hayalet (Seçme Yazılar) / Karl Marx


Oxford Yayınları tarafından hazırlanan ve Marx’ın bütün eserlerini, mektuplarını, notlarını tarayarak bir araya getirilmiş bir “seçme yazılar” kitabı... Bugüne kadar hazırlanan “en iyi Marx seçkisi” olarak anılıyor. Kitabın basılan ilk 999 adedi sertifikalandırılıp hologramlı etiketlerle numaralandırılmış.

 

1000. Kitap: Zamanın İzinde / Ercan Kesal & Enis Rıza

 
Son yüz yılın Türkiye'sini fotoğraflar ve yazılar eşliğinde sunan bu kitabın görsellerini Enis Rıza hazırlamış, fotoğrafların edebi metinlerini de Ercan Kesal kaleme almış. Bu kitabın da basılan ilk 1000 adedi sertifikalandırılıp hologramlı etiketlerle numaralandırılmış.

 

1001. Kitap: Yüzbir Gece Masalları


Herkesin haberdar olduğu Binbir Gece Masalları’nın "kız kardeşi" olarak nitelendirilen Yüzbir Gece Masalları’nın sekiz yüz yıl önceye (1234 yılına) ait bir elyazması Almanya’da bulundu. Yedi yıl önce bulunan ve yazılışı Binbir Gece Masalları’ndan da eski olan bu özgün eser, masalın ve edebiyatın tarihini değiştiriyor. Bu kitabın ise basılan ilk 1001 adedi sertifikalandırılıp hologramlı etiketlerle numaralandırılmış.

 

Söz konusu bu özel çalışmalar, 9 Şubat itibariyle kitapçılardaki yerini alacak...

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.