Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

'Bazı' yayıncılar o bildiriyi onaylamadı



Toplam oy: 413

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Gezi Parkı eylemleri sonrasında düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı gelişmelere dikkat çektiği ‘İfade Özgürlüğü ve Mecralarına Saygı Gösterilmeli’ başlıklı basın bildirisine bazı yayıncılardan tepki geldi. 21 yayıncı, 27 Haziran 2013 tarihinde kamuoyuna yapılan bu açıklamayı onaylamadığını açıkladı.

 

"Tek taraflı, yanlı ve aklıselimden uzak"

 

Açıklamada “İfade hürriyeti ve farklı düşüncelere saygı ana fikirleriyle kaleme alınmış olmasına rağmen tek taraflı, yanlı ve aklıselimden uzak bu bildiriyi yayınlamış olması ve bildirinin herhangi bir yerinde ülkemizde belirli zümreler tarafından yeşertilmeye çalışılan düşmanca ve nefret dolu söyleme dair hiçbir üzüntü ifadesine yer verilmemesi, en iyimser bakışla kabul edilemez bir gafletin apaçık göstergesidir. Bildirinin tek taraflı bir şekilde sunulan örneklerine ve satır arası hedef göstermelerine rağmen, geçmiş yıllara nazaran çok daha olumlu bir fotoğraf veren ülkemizde hâlâ fikir ve ifade özgürlükleri bağlamında atmamız gereken adımlar olduğu düşüncesine katılıyor, bu adımların ivedilikle ve hiçbir düşünce ya da hayat tarzını ayırmaksızın atılması için üzerimize düşen sorumluluklardan kaçınmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Basın açıklamasının içerdiği ifadelerden ötürü bize bir özür borcu olan derneğimizin konuyla ilgili atacağı adımları sabırsızlıkla ve merakla bekliyoruz” ifadesine yer verildi. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin açıklamasını onaylamayan yayıncılar şöyle: Akçağ Basım Yayım Büyük Doğu Yayınları Çağrı Yayınları Dergah Yayınları Erdem Yayınları Fazilet Neşriyat Hayat Yayın Grubu Hece Basın Yayın Işık Yayınları İnsan Yayınları İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri İz Yayıncılık Karakutu Yayıncılık Kitabevi Yayınları Profil Yayınları Ötüken Yayınları Semerkand Yayınları Sedir Yayınları Sürat Basım Yayın Şule Yayın Dağıtım Yakamoz Yayıncılık

 

Yayıncılar Birliği'nin o açıklaması için tıklayınız

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.