Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Idefix Kitaplık uygulaması, App Store'da 1 numara!



Toplam oy: 797

Türkiye’nin en büyük online kitapçısı idefix.com’un Türkiye’de e-kitap okuyucu sayısını hızla milyonlara ulaştıracak yeni e-kitap uygulaması “Kitaplık” Apple’ın App Store uygulama mağazasından 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren ücretsiz olarak indirilmeye başlandı. iPad cihazına özel olarak geliştirilen uygulama, ilk günden itibaren iPad kullanıcılarının yoğun bir ilgisiyle karşılaştı.

Kitaplık, bir gün içinde 500 defa indirildi ve Türkiye’deki iPad kullanıcılarının en çok indirdiği ücretsiz uygulama olarak iPad Top 25 Free Apps listesinin 1 numarasına yerleşti. Kitaplık uygulamasını indirenlerin %67’si e-kitap deneyimini ilk kez yaşıyor.

e-Kitap okuma deneyimini yeni bir boyuta taşıyan Kitaplık, kullanıcılara cihazları üzerinden İdefix.com’a bağlanıp istedikleri e-kitabı anında satın alma imkanı da veriyor. Satın alınan her kitap indirilmeden önce otomatik olarak kişiye özel düzenleniyor ve kitabın kime ait olduğu bilgisi de ayrı bir sayfa halinde kitabın başlarına ekleniyor. Böylece tüm e-kitaplar okuyucular açısından daha da özel hale geliyor.

Kitaplık, üzerinde yüklü 8 e-kitap ile birlikte geliyor


İdefix.com’dan satın alınan e-kitaplar hızla cihaza inerken, hem İdefix hem de uygulama üzerinde kişisel e-kitap arşivi de düzenlenmiş oluyor. Dahası, Kitaplık’ın kullanıcı dostu özellikleri sayesinde okuyucular okudukları kitabın font büyüklüğünü istedikleri gibi ayarlayabiliyor, kaldıkları yeri ayraçla işaretleyebiliyor ve sonra istedikleri zaman işaretledikleri sayfaya geri dönüp okumaya devam edebiliyor.

Okuyucular, Kitaplık üzerine yüklü binlerce e-kitaptan oluşan arşivlerindeki bir kitabı, arama çubuğuna yazarak anahtar kelime girerek hızla bulabiliyor. En önemlisi de cihaza bir şey olsa dahi, okuyucuların e-kitap arşivi İdefix.com üzerinde her zaman güvende oluyor ve daha önce satın almış oldukları bir kitabı iPad üzerine ya da bilgisayarlarına yeniden yükleyebiliyorlar.


İdefix, uygulamayı yükleyen iPad kullanıcılarına bir de sürpriz yapıyor ve uygulamayı indiren kullanıcılara Nietzsche’nin “İnsanca”, Pek İnsanca, Erhan Afyoncu’nun “Osmanlı’nın Hayaleti”, Jules Verne’in “Denizler Altında 20 bin Fersah”, Herman Melville’in “Moby Dick”, Peride Celal’in “Mektup”, Ahmet Cemal’in “Dokunmak”, Ömer Seyfettin’in “Kaşağı” ve M.R. Arunova’nın “Tolstoy'un Gizli Raporlarında Osmanlı İmparatorluğu” adlı e-kitaplarını da ilk etapta hediye ediyor.

Kitaplık uygulamasıyla ilgili olarak çok heyecanlı olduklarını belirten İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan, Türkiye’de yaklaşık 10.000 iPad kullanıcısı olduğunu vurgulayarak bu uygulamayla e-kitap okuyucu sayısını Türkiye’de 2.000’den 20 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “e-Kitap okuma ve satın alma deneyimini yeni bir boyuta taşıyan Kitaplık uygulaması, kullanıcı dostu özellikleriyle kısa zamanda iPad kullanıcılarının en favori uygulaması haline gelecek.Bu yılın sonuna doğru Kitaplık’ı iPhone kullanıcıları için de hazır hale getireceğiz. Ayrıca 2011 yılı başında hedefimiz, Androidli cihazlarda çalışan bir Kitaplık versiyonunu da çıkartmak.

Böylece 2011 yılında yüz binlerce e-kitap okuyucusuna ulaşacağımıza inanıyoruz. Kitaplık’ın sadece bir günde Apple uygulama mağazasının zirvesine yerleşmiş olması, bu inancın ne kadar sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösteriyor. Dileğimiz bu süreçte daha fazla yayınevi ve yazarın e-kitap dünyasına katılması ve okuyucuların daha çok e-kitapla buluşuyor olması.”


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.