Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

'İnternetime Dokunma!' Yürüyüşü 15 Mayıs'ta!



Toplam oy: 668

BTK'nın 22 Ağustos'ta başlatmak üzere aldığı filtre kararı, internette uygulanan yasaklar ve sansürler üzerine tüm Türkiye çapında yapılması planlanan 15 Mayıs eylemlerine çok az bir zaman kaldı!

 

Sansür karşıtı platform ve organizasyonlarla birlikte, Ekşi Sözlük ve Bobiler.org gibi çeşitli internet sitelerinin de destek verdiği eyleme geniş bir katılım bekleniyor. Protesto yürüyüşleri 15 Mayıs 2011 Pazar günü saat 14.00'da Türkiye'nin pek çok ilinin yanı sıra bazı Avrupa kentlerinde de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

 

Eylemi duyurmak amacıyla internette kullanmak üzerine hazırlanan bannerlara http://sansuresansur.blogspot.com/ sitesinden ulaşabilirsiniz. 

 

Yürüşün kesinleştiği iller ve ve toplanma alanlarının yerleri şöyle:

 

İstanbul : Taksim meydanı

Ankara : Kuğulu park

İzmir : Kıbrıs şehitleri caddesi, Sevinç pastanesi önü

Adana : Atatürk parkı

Afyon : Anıtpark

Antalya : Selekler çarşı önü

Amsterdam / Hollanda : Dam Meydanı (Saat 13:00)

Aydın : Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk meydanı

Bursa : Fatih Sultan Mehmet bulvarı, Nilüfer kent konseyi önü

Bodrum: Bodrum Kalesi Önü

Çanakkale : Kordon Kestaş iskelesi önü (Cumhuriyet Meydanı)

Denizli : Çınar meydanı

Diyarbakır : Sanat sokağı

Elazığ : Öğretmen evi önü (Gazi caddesi)

Eskişehir : Adalar Migros önü

Gaziantep : Yeşilsu meydanı

Giresun : Gazi Caddesi, debboy mevkii

Hatay : Uğur mumcu bulvarı

Isparta : Belediye işhanı önü

Kayseri : Cumhuriyet meydanı

Kırklareli : Kırklareli İstasyonaltı konser alanı

Kocaeli : Merkez Bankası Önü

Konya : Eski fuar meydanı (Kültür Park)

Köln / Almanya : Kölner Dom Önü

Kütahya : Evkur önü

Malatya : Postane meydanı

Mersin : Cumhuriyet meydanı

Muğla : Sınırsızlık Meydanı

Ordu : Atatürk Parkı Önü

Samsun: Sumhuriyet Meydanı

Trabzon: Cumhuriyet Caddesi (TEDAŞ Önü)

Viyana / Avusturya : Stephansplatz (Saat: 13:00)

Zonguldak : Madenci Anıtı

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.