Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Sabahattin Ali bu ormanda ölümsüzleşecek



Toplam oy: 394
Türkiye’nin en büyük online kitapçısı idefix.com, üçüncü yazar ormanının dikimine başladı. Okurların oylarıyla Sabahattin Ali’nin isminin verildiği Hatıra Ormanı, TEMA Vakfı aracılığıyla İzmir Urla’da yeşerecek.

Idefix, TEMA Vakfı aracılığıyla Üçüncü Yazar Hatıra Ormanı için düğmeye bastı. Geçtiğimiz sene okurların oylarıyla Sabahattin Ali’nin isminin verildiği ormanın dikimine İzmir Urla’da başlandı. Daha önce Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet’in adına iki ormana hayat veren idefix, dördüncü yazar ormanını ise 10. İdefix Sanal Kitap Fuarı’nda okurların oylarıyla belirleyecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

1948'de yasal yollardan yurtdışına çıkma olanağı bulamadığı için ülkeden kaçmaya çalışırken para karşılığı anlaştığı Ali Ertekin adlı kaçakçı tarafından katledilen ve cesedi aylar sonra Bulgar hududuna yakın bir ormanlık alanda bulunan Sabahattin Ali'nin adını alarak bir kez daha değerlenecek olan bu orman, gelecek nesillere, manevi anlamı büyük bir miras olarak kalacak.

 

 

 

 

İdefix, bu projeyi o sene idefix'ten satın alınan kitaplar için kesilen ağaçları doğaya geri kazandırmak amacıyla başlattı. "Her sene dikeceğimiz fidanlar ile oluşacak ormanları edebiyatta iz bırakan isimler ile anmak bizim için çok değerli" diyen idefix Direktörü Bora Ekmekçi sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu kapsamda TEMA ve ÇEKÜL ile birlikte ve onların da katkılarıyla ormanlarımızı oluşturmaya başladık. İlk ormanımızın fidanlarını usta yazarımız Yaşar Kemal'e ithafen Malkara'da diktik. İkinci ormanımız ise Nazım Hikmet adına Kemerburgaz'da yeşerdi. Şimdi ise Sabahattin Ali Hatıra Ormanı’na İzmir Urla’da hayat veriliyor. Dördüncü yazar ormanımız için ise 23 Kasım’da başlayacak Sanal Kitap Fuarı’nda bir anket düzenliyoruz. Fuar sonunda bu orman için okuyucuların belirlediği isim ile bu anlamlı projeyi sürdüreceğiz."

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.