Yönetmen Serkan Koç, Gezi eylemlerini anlattığı Bu Daha Başlangıç adlı belgeseli sebebiyle dün Çağlayan Adliyesi'nde şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Koç hakkındaki soruşturma "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" ve "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret" suçlamasıyla açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı'na ifade verdikten sonra bir basın açıklaması yapan Koç, "Bize yöneltilen soruşturmaya karşı suç duyurusunda bulunduk" dedi. Erdoğan hakkında yurttaşları kin ve düşmanlığa teşvik ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Koç, kanıt olarak da belgeselini gösterdi. Koç, "Bu belgesel, diktatörlük anlayışından nasibini alan bir sanat eseridir. Bunca yolsuzluk varken, bir belgesele dava açılmasından utanç duyuyorum" diye konuştu.
Koç'un Gezi eylemleriyle ilişkili duvar yazıları, pankart ve afişleri derlediği Orantısız Zeka isimli bir de kitabı bulunuyor.
Yeni yorum gönder