Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

2012 yazının favori yazarı Ahmet Ümit!



Toplam oy: 1238

Türkiye’nin en büyük online kitapçısı İdefix.com, mayıs ve haziran aylarının en çok satan kitaplarını belirledi. Sonuçlara göre zirveyi, Sultanı Öldürmek adlı kitabıyla Ahmet Ümit aldı. Onu sırasıyla Can Dündar’ın Aşka Veda ve Soner Yalçın’ın Samizdat kitapları izleyerek, plajların en çok okunan üç ismi oldular.

 

İdefix.com, son iki ayın en çok satan 30 kitabını açıklayarak plajların nabzını ölçtü. Elde edilen verilere göre, kitap tutkunlarının vazgeçilmezi bu yaz Ahmet Ümit’in Sultanı Öldürmek adlı romanı oldu. Listenin ikinci sırasındaysa Aşka Veda isimli romanıyla Can Dündar yer aldı. Soner Yalçın’ın ses getiren kitabı Samizdat ise bu yazın en çok ilgi gören üçüncü kitabı oldu.

 

 

 

 

 

Tam 11 yabancı yazarın bulunduğu listede, dördüncü sıraya Yılmaz Özdil; İsim, Şehir, Bitki kitabıyla otururken, beşinci sıranın sahibi ise Sisle Gelen Yolcu eseriyle Jean-Christophe Grange oldu. Ayrıca George R.R. Martin’in üç kitabıyla sıralamada kendine yer bulması da dikkat çekti.

 

Bunların dışında 2012 yazına damgasını vuran diğer yazarlar ise Uğur Dündar, Elif Şafak, Haruki Murakami, Murahtan Mungan, Patti Smith, Sabahattin Ali, Albert Camus, Henry Miller, İlber Ortaylı, Canan Efendigil Karatay, Zülfü Livaneli, Mustafa Balbay, Yusuf Atılgan, Stephen King, Ahmet Hamdi Tanpınar, Umberto Eco, Osman Ulagay, Chuck Palahniuk, Hande Altaylı, Pierre Dukan ve Jonathan Franzen olarak belirlendi.

 

İdefix’in verilerine göre, 2012 yılının mayıs ve haziran aylarında en çok satan ilk 30 kitap şöyle:

 

1. Sultanı Öldürmek, Everest Yayınları, Ahmet Ümit
2. Aşka Veda, Can Yayınları, Can Dündar
3. Samizdat, Kırmızı Kedi Yayınevi, Soner Yalçın
4. İsim, Şehir, Bitki, Doğan Kitap, Yılmaz Özdil
5. Sisle Gelen Yolcu, Doğan Kitap, Jean-Christophe Grange
6. İyi Uykular Sayın Seyirciler, Bilgi Yayınevi, Uğur Dündar
7. Şemspare, Doğan Kitap, Elif Şafak
8. 1Q84, Doğan Kitap, Haruki Murakami
9. Bir Dersim Hikayesi, Metis Yayınları, Murathan Mungan
10. Kılıçların Fırtınası Kısım 1, Epsilon Yayınları, George R. R. Martin
11. Kılıçların Fırtınası Kısım 2, Epsilon Yayınları, George R. R. Martin
12. Hayalperestler, Domingo Yayınevi, Patti Smith
13. Kürk Mantolu Madonna, Yapı Kredi Yayınları, Sabahattin Ali
14. Yabancı, Can Yayınları, Albert Camus
15. Yengeç Dönencesi, Siren Yayınları, Henry Miller
16. Yakın Tarihin Gerçekleri, Timaş Yayınları, İlber Ortaylı
17. Karatay Mutfağı, Hayykitap, Canan Efendigil Karatay
18. Harem, Destek Yayınları, Zülfü Livaneli
19. Denizlerin Davası, Cumhuriyet Kitapları, Mustafa Balbay
20. Taht Oyunları, Epsilon Yayınları, George R. R. Martin
21. Aylak Adam - Bütün Yapıtları, Yapı Kredi Yayınları, Yusuf Atılgan
22. Karatay Diyeti, Hayykitap, Canan Efendigil Karatay
23. 22.11.1963, Altın Kitaplar, Stephen King
24. Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Dergah Yayınları, Ahmet Hamdi Tanpınar
25. Günlük Yaşamdan Sanata, Can Yayınları, Umberto Eco
26. Türkiye Kime Kalacak?, Doğan Kitap, Osman Ulagay
27. Ölüm Pornosu, Ayrıntı Yayınları, Chuck Palahniuk
28. Kahperengi, Doğan Kitap, Hande Altaylı
29. Özgürlük, Sel Yayıncılık, Jonathan Franzen
30. Dukan Diyeti, Pegasus Yayınları, Pierre Dukan

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.