Ankara'nın memur şehri hüviyetinden yazlıkçı şehri hüviyetine trans olduğu bir yabancı ağustos. Yabancı ağustosun aksine Ankaralılar transedebiyata oldukça aşikar ve bu edebi dönüşümün ülkemizde de hızlanması konusunda hayli talepkar. Mürekkebin nem tutuğu bozkırdan 'başka bir edebiyat mümkün' sesleri.
“Sadece benim için yazılmış gibi”
Metin Soyoğlu (42, Yazılım Geliştirme Uzmanı)
Twitter'dan Tuna Kiremitçi'nin hikayelerini okumuştum. Çok ilginç ve özel bir deneyimdi. Merakla hergün yeni bir cümleyi okuyordum. Yazar sadece benim için yazmış gibi hissediyordum. Kişiye özel hikaye gibi. Transedebiyatın ülkemizde daha da fazla yayılmasını istiyorum. Ben aynı zamanda bir oyun tutkunuyum. Bir oyun tutkunu olarak severek okuduğum bir kitabın karekterleriyle, mekanlarıyla, tarihi dokusuyla oyununu da oynamak çok isterim. Kitap okurken o kitapla ilgili bir oyuna başlamak, oyunun bölümlerine kitap sayfalarında devam etmek harika bir deneyim. Çağımız şartlarında edebiyatın buna dönüşmemesi düşünülemez.
“Daha zahmetsiz, daha ekonomik”
Ayşegül Çakmak Genç (34, İşletme sahibi)
Okuma alışkanlığı figürlerinin maalesef yerlerde süründüğü ülkemiz için internet edebiyatı ve transedebiyat değişik edebiyat türlerine ilgiyi arttırıcı, daha zahmetsiz, daha ekonomik, daha eğlenceli alternatif bir yol olarak düşünülebilir. Ayrıca zamansızlıktan şikayet edenler için de, günümüzde her an her yerde internetin kolay ulaşılabilmesi ile kişiyi fiziksel engellerden, bahanelerden kurtarabilir. Umarım bu tür imkanlar ülkemizde bir an evvel yaygınlaşır, popülerleşir ve daha çok bunları takip eder hale geliriz.
“Bu teknoloji basılı kitaplar kadar pahalı olmasın”
Ömer Yıldız (27, Muhasebeci)
Tablet bilgisayardan kitapları e-kitap olarak okuyorum, Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra filmini hemen izleyerek transedebiyata ısınmaya çalıştım. Türkiye'de örneklerinin daha fazla gelişmesini ve bu teknoloji çağında edebiyat alanlarının ülkemizde de gelişmesini umuyorum. Ayrıca umarım bu teknoloji basılı kitaplar kadar pahalı olmaz ve çok sayıda kişiye ulaşabilir.
“Farklı okuma alışkanlıkları yaygınlaşmalı”
Tuğçe Coşkun (21, Katip)
İş yoğunluğundan dolayı sadece işten eve, evden işe otobüste kitap okuyabiliyorum. Farklı okuma alışkanlıklarının ülkemizde yaygınlaşması benim de kitaba ayıracağım zamanı daha da arttırmamı sağlayacaktır. Benim için kitap okumak yeni edebiyat arayışlarıyla bilgilenmenin yanı sıra eğlenceli vakitler geçirebileceğim bir yer olacak.
Yeni yorum gönder