Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı sona erdi



Toplam oy: 685

İstanbul kültür hayatının önemli bir parçası olan 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı dün sona erdi. 620 yayınevi ve pek çok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda yurtdışından 40 ülke yer aldı.

 

 

 

 

Dokuz gün süresince 250 kültür etkinliği gerçekleştirilirken, imza günleri ve etkinliklerle yazarlar ve okurları bir araya gelme imkanı buldular. Fuara 25 yabancı yazar da konuk oldu. Ana teması 'Çocukluğum Yurdumdur- Çocuk ve Gençlik Edebiyatı' olan ve onur yazarının Gülten Dayığlu olduğu fuarın yanı sıra ARTIST 2012/ 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı da eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

Fuar yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, fuarı bu yıl 452 bin okur ziyaret etti. Tüyap Kitap Fuarı, böylece, geçen yıllarda olduğu gibi yine kendi rekorunu kırmış oldu. Görüştüğümüz fuar yetkilileri, geçen yıla kıyasla yaklaşık 40 binlik bir ziyaretçi artışı olduğunu söylediler ve bunu ulaşımla ilgili sıkıntılarını çözmelerine bağladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oysa fuar boyunca konuştuğumuz pek çok fuar ziyaretçisi ve katılımcı, mesafenin uzaklığından ve ulaşımın zorluğundan muzdarip ve şikayetçiydi. Yayınevleri ise fuarın ticari olarak iyi geçtiği konusunda çoğunlukla hemfikirler. Ancak, kimi zaman yaya trafiğine dahi neden olan kalabalığa rağmen, ziyaretçilerin çoğunun gerçek alıcı olmadığını söylüyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.