Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Bu barlar büyük yazarları ağırladı



Toplam oy: 993

İngiltere'de, ABD'de, Fransa'da veya İspanya'da kültürel değerleri korumak, kentleşmenin bir parçası olduğundan, büyük yazarların müdavimi oldukları kafeleri, barları ya da restoranları bugün de ziyaret etmek mümkün. Üstelik elinizde bu yazarın kaleminden çıkma bir kitapla bir masaya yerleşip, kahvenizi veya şarabınızı da yudumlayabilirsiniz. Hem o sırada aklınızdan "Emek Sineması da yerli yerinde dursaydı keşke" diye bir düşünce geçer belki.

 

İşte, yazarları ağırlayan o kafeler ve barlar:

 

1. The Eagle and Child (Oxford, İngiltere)
Müdavimleri: J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis

 

 

2. Vesuvio Cafe (San Francisco, ABD)
Müdavimleri: Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Neal Cassady

 

 

3. White Horse Tavern (New York City, ABD)
Müdavimleri: Dylan Thomas, James Baldwin, Anais Nin, Norman Mailer

 

 

4. El Floridita (Havana, Küba)
Müdavimi: Ernest Hemingway

 

 

5. Cerveceria Alemana (Madrid, İspanya)
Müdavimi: Ernest Hemingway

 

 

6. Hotel Monteleone'deki Carousel Bar (New Orleans, ABD)
Müdavimleri: Tennessee Williams, William Faulkner, Ernest Hemingway, Eudora Welty, Truman Capote

 

 

7. Kennedy’s (Dublin, İrlanda)
Müdavimleri: Samuel Beckett, James Joyce, Oscar Wilde

 

 

8. Old Town Bar ve Restaurant (New York City, ABD)
Müdavimleri: Frank McCourt, Seamus Heaney, Nick Hornby, Billy Collins, Pete Hamill

 

 

9. Les Deux Magots (Paris, Fransa)
Müdavimleri: Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Albert Camus, Ernest Hemingway

 

 

10. Red Key Tavern (Indianapolis, ABD)
Müdavimi: Kurt Vonnegut

 

 

11. Antico Caffe Greco (Roma, İtalya)
Müdavimleri: John Keats, Charles Dickens, Henrik Ibsen, Hans Christian Andersen, Mary Shelley, Lord Byron, Maria Zambrano

 

 

12. La Rotonde (Paris, Fransa)
Müdavimleri: Gertrude Stein, T.S. Eliot, F. Scott Fitzgerald

 

 

 


 

 

Kaynak: BuzzFeed

 

GG

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.