Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Bu mekanlar kitap aşıkları için!



Toplam oy: 1442

Mark Twain'in dediği gibi "Kitapların arasındayken, gizemli bir şekilde o kitaplarda yer alan tüm bilgilerin, kapağını dahi açmasanız bile derinize işlediğini hissedersiniz." Biz lafı çok uzatmıyoruz, çünkü öyle güzel fotoğraflar var ki, kitap aşıklarını daha fazla bekletmek istemeyiz...

 

 

 

 

Terk edilmiş bir Walmart binasında kurulmuş McAllen Halk Kütüphanesi.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Venedik'te yer alan Liberia Aqua Alta.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Şahane bir okuma köşesi.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Evinde böyle güzel bir kütüphaneyi kim istemez ki?

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Shakespeare & Co. Paris.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Wisconsin'de bir evin kütüphanesi.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Yale'de yer alan Beinecke Az Bulunan Kitaplar ve El Yazmaları Kütüphanesi.

 

 

 

 

 


 

 

 

New York Halk Kütüphanesi'nde yer alan okuma alanı.

 

 

 

 


 

 

 

 

Portekiz'de bir sarayın okuma odası.

 

 

 

 


 

 

 

Buenos Aires'te eski bir tiyatro binası böyle bir kitapçıya dönüştürülmüş.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

İskoçya'da yer alan bir sahaf dükkanı.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Banyoda kütüphane? Neden olmasın?

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Muhteşem bir ev, muhteşem bir kütüphane.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Fransa'da yer alan bir kütüphane.

 

 

 

 

 


 

 

 

Oxford Derneği'nin kütüphanesi.

 

 

 

 


 

 

 

 

Prof. Richard A. Macksey'in çalışma odası.

 

 

 

 

 


 

 

 

Hearst Şatosu'nun kütüphanesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DDD

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder


Ülkemizde böyle kütüphaneler olunca bir şeylerin değişeceği ya da zaten hali hazırda kütüphanelerimizin olduğunu sadece araştırmamız gerektiğini düşünenlerle aynı fikirde değilim. İsterseniz yüz binlerce böyle kütüphane yapsınlar yahut zaten hali hazırda mükemmel kütüphanelerimiz olmuş olsun o kitapları okumayan insanlar olduğu sürece hiçbir işe yaramayacak. Bu yüzden bana göre hali hazırda olduğunu söyleyip saçma koruma iç güdüsüyle gösteriş yapmanın ve iç geçirmenin manası yoktur. Eğer ilerlemek istiyorsak olan kütüphaneleri ziyaret edip okumalı olmayanları yaratmalıyız. Gerisi sadece ucuz ve basit teferruattır. Bir şeyler başkalarından beklenmemelidir ve hiçbir şey imkansız değildir nihayetinde son zamanlarda savunduğumuz sıkı bir düşünce değil midir buda?

30%
70%

Sn. Yusuf,

Bir çok üniversite kütüphanelerimiz yukarıdaki kütüphaneleri aratmıyor. Biraz araştırırsanız öğrenirsiniz.

37%
63%

Ne zaman ki bizim ülkemizde de böyle kütüphaneler olur, işte o zaman bir şeyler değişiyor derim, yoksa yol yapmayla içi boş okul yapmayla bu halk ileri gidemez.

37%
63%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.