Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Büyücüler tarafından bilinen 117 element



Toplam oy: 1267

Periyodik tablo, her daim lise öğrencilerinin korkulu rüyası olmuştur. Neyse ki yaratıcı bir Harry Potter hayranının ufak bir sihirli güncellemesi ile bu korkutucu tablo çok daha sempatik bir görünüme büründü.



Bu yeni ve düzeltilmiş tablo, ki yakın zamanda Reddit isimli sosyal paylaşım sitesinde de patlama yapmış, Harry Potter hayranlığınızın seviyesine göre rahatça anlamlandırabileceğiniz 117 büyücü elementini içeriyor ve bir kitap hayranı tarafından oluşturulabilecek en havalı şey olabilir.



'Sihir Bakanlığı', 'Ölüm Yiyenler', 'Potter'lar' ve 'Hogwarts Evi' gibi kategorilere ayrılmış bölümlerde, her bölüm en ince ayrıntısına kadar ve titizlikle J.K. Rowling'in bu oldukça popüler serisinde yer alan karakter isimleriyle Potter'laştırılmış.



Bu arada hatırlatmakta fayda var; element tablosunun yaratıcısı Rus bilimadamı Dmitri Mendeleev 1869 yılında çıkardığı Genel Kimya Prensipleri isimli kitabında bu tabloya yer vermiştir, yapılan sihirli tablonun da çıkış noktası odur.

 

 

 

 

Mendelev'in tablosu kimyasal elementleri atom numaralarına, elektron dizilişlerine ve kimyasal içeriklerine göre ayırmakta ve onları bir kalıp halinde sıralamaktaydı. 2012 yılında, tabloda insanoğlu tarafından bilinen toplam 117 element yer alıyor.



Harry Potter
filmlerinde Harry'i canlandıran aktör Daniel Radcliffe de tablonun sunduğu meydan okumadan uzak kalmadı. BBC'de yayınlanan Graham Norton Show'da Radcliff, seyirciye periyodik tablonun müzikal komedyeni Tom Lehrer tarafından yazılan şarkı versiyonu olan Elementler'i söyleme görevi verdi.



Muhtemelen pek şaşırtıcı olmayacak ama bu element tablosu, Harry Potter icatlarının ilki değil.



İllüstratör Laura Freeman, Harry Potter karakterlerinden oluşan Tarot Kartları destesini oluşturmak ve bunları kişisel internet sitesinde sergilemek için tam dokuz yılını harcadı. Üstelik bu çaba henüz bitmiş değil, Freeman'ın hesabına göre 78 kartın tamamını bitirmesi 2014 senesini bulacak.



Reddit sitesinden bir üye Temmuz ayında Potter nostaljisini oldukça merak uyandıracak bir şekilde gündeme getiren bir işe imza atarak, serinin her bölümündeki illüstrasyonları birer resimle ortaya çıkardı. “Dürüst olmak gerekirse bu duyguları hissedeceğimi düşünmemiştim. Orada duran, benim çocukluğumu anlatan bir parçaydı. O resimlerde pek çok anım da yer alıyordu. Teşekkür ederim,” diyen Reddit kullanıcısı thequesogrande, seriye duyduğu sevgiyi bu şekilde duyurmuş oldu.

 

 

DDD

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.