İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından kültür ve sanat dünyasının yaşayan isimlerine saygı çerçevesinde düzenlenen programların mayıs ayı konuğu, şair, yazar ve toplumbilim profesörü Cahit Tanyol.
"Çağın Tanığı Yüzyıllık Bir Çınar" adlı etkinliğe Prof. Dr. Esin Küntay, şair-yazar Melisa Gürpınar ve Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enver Ercan konuşmacı olarak katılacaklar. 8 Mayıs'ta saat 18.00'de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinlikte, 96 yaşında olan Tanyol'un çok yönlü kişiliği ve yapıtları değerlendirilecek. Etkinlikte, Tanyol'un yaşamından kesitlerin yer aldığı bir belgesel gösterilecek, fotoğrafları ve kişisel eşyalarından oluşan bir de sergi açılacak.
1914'te Nizip'te doğan Tanyol, toplumbilimin dışında edebiyatla da yakından ilgilendi. Yazı hayatına öğretmenlik yıllarında şiirler ve edebiyat eleştirileriyle başlayan Tanyol'un Varlık, Yön ve Cumhuriyet gibi dergi ve gazetelerde yazıları yayımlandı. "Schopenhauer'de Ahlak Felsefesi", "Türk Edebiyatında Yahya Kemal" ve "Sosyal Ahlak"
Tanyol'un başlıca eserleri arasında yer alıyor.
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder